JASMINKA I MUŽ ZANEMELI OD PRIZORA NA HRVATSKOJ PLAŽI: Zgroženi pobegli čim su videli ovu GROZOTU u vodi (FOTO)
Plaža sa turistima, Foto: EPA MALTON DIBRA

užas sa jadrana

JASMINKA I MUŽ ZANEMELI OD PRIZORA NA HRVATSKOJ PLAŽI: Zgroženi pobegli čim su videli ovu GROZOTU u vodi (FOTO)

Suprug i ja se kupamo tamo već godinama i svake godine isto..

Objavljeno:

Jasenka i njen muž ostali su danas šokirani prizorima na plaži za osobe s invaliditetom u Splitu, na Majranu, koja se nalazi između Instituta i Bena.

More je je, bilo - puno fekalija, što se može videti i na fotografijama i videu koji su dostavili medijima.

- Suprug i ja se kupamo tamo već godinama i svake godine isto.. Odlučili smo danas da odemo ranije i zatekli smo ovaj prizor. More puno fekalija - priča ogorčena Jasenka za Slobodnu Dalmaciju i dodaje da se ovakva grozna situacija događa više puta u sezoni.

- Plutaju fekalije, onda se to zalepi za stene.. Ma užas! - kaže sagovornica koja je sa suprugom pobegla s plaže nakon što su videli ovu grozotu.

Podsetimo, kratkotrajno zagađenje mora fekalijama zabeleženo je na četiri plaže zbog čega se tamo do daljnjega ne preporučuje kupanje, objavila je danas Dubrovačko-neretvanska županija.

Zagađenje fekalijama potvrđeno je ispitivanjem kakvoće mora na tim kupalištima koje je sproveo Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, prenosi Jutarnji list.

"Utvrđeno je da rezultati analize mora za kupanje na plažama HT Plat i Smokovjenac u Platu, Tehničke radione Ploče u Pločama i Hotel Port 9 u Korčuli prelaze granične vrednosti za indikatore fekalnog zagađenja“, navode iz Zavoda.

Uzorkovanje mora će se ponavljati do prestanka zagađenja, a o zagađenju je obaveštena Inspekcija zaštite okoline i ostale nadležne inspekcije.

(Espreso/ Slobodna Dalmacija/ Jutarnji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.