TRUDNICA ODBILA DA PLATI CEH U HRVATSKOM KAFIĆU, DOBILA ONO ŠTO NIJE NARUČILA: A tek šta joj je konobar rekao...
Trudnica, Foto: Printscreen/Instagram/jaiden.ashlea

primorje

TRUDNICA ODBILA DA PLATI CEH U HRVATSKOM KAFIĆU, DOBILA ONO ŠTO NIJE NARUČILA: A tek šta joj je konobar rekao...

hrvatski ugostitelj se "mudro" dosetio kako da prevesla i stranog, a bogami i domaćeg gosta, jer nema ničeg lepšeg od brze zarade za malo potrošene robe

Objavljeno:

Sezona na hrvatskom primorju još nije ni počela, a tamošnji ugostitelji već deru kako strane, tako i domaće turiste. Računi za kafu i sokove i to ne na nekoj ekskluzivnoj lokaciji, nego u običnom lokalnom kafiću su, malo je reći papreni.

Primer trudnice iz kontinentalne Hrvatske koja se uputila na more i odlučila da sa svojim partnerom u Biogradu popije kafu dok su čekali trajekt zabeležili su hrvatski portali.

- Nakon dugog puta do mora, čekajući trajekt, sakrili smo se u jednom baru da popijemo ledenu kafu koju pijemo inače celo leto - priča ona. - Naručimo mi tako te dve kafe, dobijemo ih u nekim manjim šoljicama sa primesama leda, mlake... Rekoh, ajde dobro. Šta je tu je. Bacim oko na račun, kad ono 11 evra! Piše dva puta Ice caffe od po 5,50 eura.

Pošto je dobila račun, ova mlada žena je pozvala konobara i skrenula mu pažnju da kafa nema veze sa onim što su poručili, na šta joj je on odgovorio da to što je tražila ima na slici i piše cena.

Ta slika je, prema tvrdnjama gostiju, bila skroz preko puta terase kod ulaza u kafić, a pre nje je još nekolicina šarenih plakata alkoholnih koktela, pa nema teorije da shvatiš šta piše, ako nisi soko.

U cenovniku naravno nema "Ice caffe", samo bela kafa po 2,50 evra, što nalaže zdravom razumu da je to ta cena. Ali ne, hrvatski ugostitelj se "mudro" dosetio kako da prevesla i stranog, a bogami i domaćeg gosta, jer nema ničeg lepšeg od brze zarade za malo potrošene robe:

- Kažem konobaru da nam ne može naplatiti jer nismo dobili željeni proizvod koji uz to nimalo ne nalikuje kafi sa slike, niti nam je ukazao na cenu koje nema u cenovniku. Na moju konstataciju on je samo ravnodušno slegao ramenima i rekao: "Ja samo radim ovde i ne odlučujem". I tu je priči kraj.

(Espreso/Slobodna Dalmacija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.