DOBRODOŠLI U 21. VEK: U bolnici u Sisku NAGURALI DVE BAKE na JEDAN KREVET, odgovor bolnice je POSBNE PRIČA (FOTO)
Bolnica, Foto: RINA

neverovatno

DOBRODOŠLI U 21. VEK: U bolnici u Sisku NAGURALI DVE BAKE na JEDAN KREVET, odgovor bolnice je POSBNE PRIČA (FOTO)

U OB-u Sisak dve pacijentkinje viđene su kako leže na jednom strečeru

Objavljeno:

U Hrvatskoj se pojavila fotografija koja je zgrozila javnost - u Opštoj bolnici Sisak stavili su dve pacijentkinje na jedan krevet.

U OB-u Sisak dve pacijentkinje viđene su kako leže na jednom strečeru (krevet za prebacivanje ležećih i nepokretnih bolesnika). Fotografija je zgrozila javnost, prenosi Dnevnik.hr.

„Dok poslanica Maja Grba-Bujević obilazi OHBP po Hrvatskoj i slika se s direktorima bolnica povodom proslava desetogodišnjice otvaranja, iz Siska nam dolazi slika gde radnici hitnog prijema nemaju dovoljno ležećih mesta i stavljaju dve pacijentkinje na jedan strečer. Jako humano za 21. vek“, navodi se u opisu posta.

Dodaju da hitni bolnički prijemi važe za rudnike zdravstvenog sistema.

„Podrška svim kolegama na OHBP-u u nadi da će vam saborska zastupnica Maja Grba-Bujević zajedno s vašim direktorima do iduće godišnjice obezbediti krevete na sprat“, ističu u objavi iz Hitne uživo 194 uz fotografiju.

Teški uslovi rada u Hitnoj pomoći zaposleni Hitne službe objavili su užasavajuće fotografije s terena: „Ovde se spasava život“.

Odgovor bolnice

„U petak, u periodu od 13 do 15 sati bilo je više od 60 pacijenata, a od toga veliki broj teških pacijenata koji su morali da se pregledaju, obave dijagnostičku obradu i hospitalizovati.

U razmaku od oko sat vremena kolima HMP-a dovezene su tri teško bolesne osobe čije je stanje zahtevalo reanimaciju i stavljanje na respirator u hitne boksove.

Zbog nedostatka prostora u jednom su trenutku dve ženske osobe bile smeštene na istom ležaju, i to na vrlo kratko vreme, dok im nije obezbeđen adekvatan prostor. Zbog velikog broja kompleksnih pacijenata u periodu od 13 do 15 sati lično sam, zajedno s glavnom medicinskom sestrom, došao u pomoć osoblju OHBP-a“, naveo je direktor OB-a Sisak Tomislav Dujmenović.

Bonus video:

00:46

BOLNICA DEDINJE 2 POSTALA PONOS SRPSKOG ZDRAVSTVA

(Espreso/ Dnevnik.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.