BOL HRVATSKIH UČENIKA I NASTAVNIKA SE NE SMIRUJE: Izneti NOVI detalji u vezi sa SMRĆU dečaka
Hrvatska policija, Foto: Profimedia

tragedija

BOL HRVATSKIH UČENIKA I NASTAVNIKA SE NE SMIRUJE: Izneti NOVI detalji u vezi sa SMRĆU dečaka

Smrt se dogodila u noći između petka i subote u 00.30 sati

Objavljeno:

Dečak (17) iz Umaga, učenik završnog razreda porečke Srednje škole Mlate Balota koji je poginuo na ekskurziji u Pragu, verovatno je pao sa petog sprata zgrade, gde je bio u izlasku sa svim svojim drugovima, kao i četiri profesora, piše Jutarnji list.

Radi se o nesrećnom slučaju, a 76 preostalih učenika koji su bili na putovanju vratili su se kućama noćas oko jedan sat.

Svi su jako potreseni. Nesreća se dogodila u noći između petka i subote u 00.30 sati. I dalje nisu sve okolnosti razjašnjene.

"Ovo je putovanje bilo u našoj organizaciji i ovo je prvi put u 30 godina da se tako nešto dogodilo. Nismo to još doživeli i od 1 sat ujutro smo u stalnom kontaktu sa direktorom i profesorima koji su za vreme događaja bili s decom na licu mesta. Svi su potreseni, ali su uspeli nekako da se sabreu i organizuju povratak dece nazad u Poreč. Profesori su kao i deca u velikom šoku", kaže Floris Milohanović, direktor turističke agencije koja je organizovala ekskurziju.

Hrvatska policija
Hrvatska policijafoto: Profimedia

On dodaje da su roditeljima ponudili svu moguću pomoć oko puta u Prag, svoje vodiče, partnere.

"Ne znamo što se dogodilo te večeri, ali policija je isključila mogućnost nasilne smrti pa su deca puštena da se vrate u Hrvatsku. Podatke policijskih izvještaja sa lica mesta nemamo i to će verovatno ići preko ambasade. Koliko znam obdukcija tela će biti sutra, pa će se ono vratiti u Hrvatsku. Bio je to nesrećan slučaj, pao je s velike visine", ispričao je vidno potreseni vlasnik pulske agencije.

Direktor škole Krešimir Bronić kazao je da će se nastava održati sutra, ali da dolazi Tim za krizne intervencije koji će pružiti psihološku pomoć svim učenicima koji su bili na putovanju.

"Održaćemo i roditeljske sastanke s učenicima i roditeljima. Svi smo još uvek potreseni", rekaoje Bronić.

Bonus video:

03:46

PREVISOKIH CENA EKSKURZIJA SVESNA SU I DECA!

(Espreso/ Jutarnji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.