PROFESOR PAŠIĆ PODIGAO STUDENTE IZ PEPELA, URADIO JE OVO: Nekima sad dođe da upišu FAKULTET u četrdesetim
Studenti, Foto: Zorana Jevtić, Damir Dervišagić

kakav car!

PROFESOR PAŠIĆ PODIGAO STUDENTE IZ PEPELA, URADIO JE OVO: Nekima sad dođe da upišu FAKULTET u četrdesetim

Pesmu doživljavam kao motivaciju, pogotovo za one koji nisu dovoljno radili, da zapnu i ne odustanu

Objavljeno:

Zimski ispitni rokovi su prošli, nekima više, nekima manje uspešni, ipak kako god da je proteklo to nije razlog da klonete duhom. Ispred vas je novi semestar i prilika da se pokažete u boljem svetlu.

Za one koji se nisu pokazali na ispitima tokom zime, legendarni profesor Mervin Pašić sa Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu snimio je utešnu pesmu pod nazivom "Student rapsodi: Položit' ću kad tad" i tom prilikom oduševio studente.

- Nakon tol’ko sati učenja, muke il’ ljepote, kad izađem na ispit, eto ti bruke il’ sramote, tamo vidim genijalce, njima sve od prve ide, pa me ‘hvatila nervoza, loša ispitna prognoza - kreće pesma profesora Pašića koja je oduševila mnoge studente, ne samo u Hrvatskoj nego i u regionu.

- U moru internetskih bezvezvanjaka ovo je pravi "influenser" koji zaslužuje moje poštovanje. Pesmu doživljavam kao motivaciju, pogotovo za one koji nisu dovoljno radili, da zapnu i ne odustanu. Kad sam studirao pre više od 20 godina, takvih tehničkih mogućnosti nije bilo, ali je bilo legendarnih profesora koji su bili toliko zanimljivi da su dvorane bile uvek pune. Puno pohvala - napisao je jedan korisnik Jutjuba ispod videa.

"Pesma je zakon, tačno mi ovaj bit struji mozgom kad dođem na ispit koji znam da ću pasti.. Super ste!", "Profesore vaši mili stihovi me vade iz ponora tuge nakon pada matana1, staviću je na popis za slucaj da me ista sudbina stigne na matan2", "Dođe mi da upišem fakultet u četrdesetoj zbog ove pesme" - glasili su samo neki od šaljivih komentara podrške ovom legendarnom profesoru.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.