NEVREME NAPRAVILO HAOS KOD KOMŠIJA: Teretnjaci ni danas ne mogu prema Istri i Dalmaciji, SAOBRAĆAJ U KOLAPSU
Sneg, Foto: Stefan Stojanović

NEVREME

NEVREME NAPRAVILO HAOS KOD KOMŠIJA: Teretnjaci ni danas ne mogu prema Istri i Dalmaciji, SAOBRAĆAJ U KOLAPSU

Za sav saobraćaj su zbog vetra i snega zatvorene Jadranska magistrala, između Karlobaga i Svete Marije Magdalene, državni put u mestu Poljanak, te nekoliko županijskih i lokalni puteva

Objavljeno:

U Hrvatskoj i danas zbog nepovoljnih vremenskih uslova za kamione s prikolicama i teretnjaci s poluprikolicama nema otvorenog putnog pravca iz smera unutrašnjosti prema Dalmaciji, Rijeci ili Istri i obrnuto, saopštio je Hrvatski auto-klub.

Za sav saobraćaj su zbog vetra i snega zatvorene Jadranska magistrala, između Karlobaga i Svete Marije Magdalene, državni put u mestu Poljanak, te nekoliko županijskih i lokalni puteva.

Saobraćaj je dopušten samo za putnička vozila auto-putem Zagreb-Ploče-Karamatići, između čvorova Sveti Rok i Rovanjska, auto-putem Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, Jadranskom magistralom između Novog Vinodolskog i Senja, državnim putevima Gospić-Karlobag, Gračac-Zaton Obrovački i na Paškom mostu.

Snežna oluja
foto: Profimedia

Zbog olujnog vetra, u prekidu su neke brodske i trajektne linije.

U većem delu Hrvatske kolovozi su mokri i klizavi, a sneg pada u Lici i Gorskom kotaru.

Zbog zimskih uslova zabranjen je saobraćaj za kamione s prikolicama i teretnjake s poluprikolicama, a za ostala vozila obavezna je zimska oprema na putevima u Lici i Gorskom kotaru.

Na severnom Jadranu i u severnoj Dalmaciji jaka je bura s olujnim vetrom, a u podonožju Velebita i orkanskim udarima, a južnije umeren do jak istočni vetar i jugo.

(Espreso/Blic/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.