SLUČAJ BEBE PRONAĐENE U ZEMUNU PODSETIO NA JEZIV ZLOČIN O KOM JE BRUJAO BALKAN: Smiljana je telo krila 20 godina!
Jasmina Domnić, Foto: Nestali.hr, Youtube printscreen, Printscreen Facebook

SVE JE BILO OTKRIVENO NA ŠOKANTAN NAČIN

SLUČAJ BEBE PRONAĐENE U ZEMUNU PODSETIO NA JEZIV ZLOČIN O KOM JE BRUJAO BALKAN: Smiljana je telo krila 20 godina!

Katarina Srnec, slučajno je u zamrzivaču prilikom vađenja kesa, videla ljudsko koleno, nakon čega je alarmirala policiju i ukućane

Objavljeno:

Slučaj mrtve bebe koja je pronađena u Zemunu, ostavljena umotana u peškire unutar zamrzivača, uznemirio je javnost u Srbiji, ali i na čitavom na Balkanu.

Kako je beba dospela u zamrzivač Zorana M. još uvek nije poznato. Kako je ispričao za "Blic", dete je pronašao sasvim slučajno. Naime, nakon što je zamrzivač prestao sa radom, pozvao je majstora. Šok je nastupio kada je jedan od paketa počeo da odmotava, te je posle šest kesa i peškira, ugledao beživotno novorođenče.

1 / 5 Foto: Zorana Jevtić

Krila telo sestre u zamrzivaču skoro dve decenije

I dok je ovaj slučaj i dalje jeziva enigma, zbog slične okrutnosti i bizarnosti gde je i na koji način ostavljeno telo, mnogi su našli elemente neverovatne podudarnosti sa slučajem koji se odigrao u Hrvatskoj februara 2019. godine.

Vest da je policija u zamrzivaču unutar porodične kuće porodice Srnec u mestu Pavlovec, pronašla telo starije ženske osobe, odjeknula je širom Balkana. Naime, Katarina Srnec, slučajno je u zamrzivaču prilikom vađenja kesa, videla ljudsko koleno, nakon čega je alarmirala poliicju i ukućane. Klupko je počelo da se odmotava.

Sve oči su bile uprte u Smiljanu Srnec, devojačko Domnić, čija se sestra Jasmina vodila kao nestalo lice 14 godina.

Jasmina Dominić
foto: Nestali.hr

Zamrzivač je, inače, godinama radio i uredno bio pun hrane. Telo nesrećne devojke sve vreme bilo je skriveno u zamrzivaču jer niko nije dublje zavirio u njega, a nije ni mogao, jer se poklopac, zbog položaja stepenica, nije ni mogao otvarati do kraja. Tačnije, zamrzivač se nije koristio u domaćinstvu iako je ostao uključen u struju 19 godina.

Telo vešto skriveno

Nakon što je telo identifikovano, potrvrđeno je da se radi o Jasmini Domnić, devojci kojoj se svaki trag izgubio između 2000. i 2001. godine. Kao izvršilac gnusnog ubistva, a zatim i bizarnog čuvanja tela u zamrzivaču skoro dve decenije, uhapšena je njena sestra Smiljana Srnec, već dva dana nakon pronalaska tela.

Prilikom ispitivanja u policiji, Smiljana je priznala ubistvo, rekavši tom prilikom kada je i na koji način ubila sestru.

"Ubila sam je! Zatukla. Ona je imala sve, a ja ništa. Njoj su dali sve, a meni ništa", govorila je nepovezano u policijskoj stanici tom prilikom. Ipak, kako tu izjavu nije dala u prisustvu advokata, kasnije je sve negirala.

Otac Fredi nije dočekao da sazna istinu o ćerkinom nestanku, preminuo je 2019. godine. Ipak, majka Katarina je konačno saznala šta joj se dogodilo sa voljenom ćerkom, ne sumnjajući da je krivac za ubistvo i monstrouzno skrivanje tela, njena druga ćerka.

Nju, rodbinu i prijatelje, šokiralo je saznanje kako je Jasmina skončala, odnosno, kako se Smiljana ponela prema njoj nakon ubistva i skladištenja u zamrzivaču.

Smiljana Srnec
foto: Youtube printscreen / 24 sata News

Ispod crne vreće u zamrzivaču prvo je bila plavo-belo-zelena navlaka za jorgan sa cvetnim uzorkom u koju je bio umotan i drugi deo tela, a na njemu su bili tragovi krvi. Kad su policajci napokon otvorili zamrzivač koji se teško otvara, jer guma je bila zalepljena lepkom, kad su skinuli navlaku za jorgan sa tela, glava 23-godišnje Jasmine bila je još jednom omotana u crnu najlonsku vreću koja je oko vrata zavezana najlonskom čarapom u čvor.

Osim navlake za jorgan, za uvijanje sestrinog tela koristila je i stolnjak. Svaku potkolenicu omotala je u crnu najlon vreću i dodatno je zamotala najlonskom čarapom te sve opet zavezala u čvor.

Poligraf

Majka Katarina bila je ta koja je prva prijavila nestanak kćeri Jasmine, i to 16. avgusta 2005. godine. Jasmine tada nije bilo već gotovo punih pet godina, a Smiljana je uveravala i roditelje, ali i druge koji su pitali za Jasminu da se ona čuje s njom, da joj se javlja, da je navodno u Francuskoj, da je otišla da radi na kruzeru. Jasmina je studirala u Zagrebu, ali je sve do nestanka leti redovno dolazila u roditeljsku kuću u Palovcu. Negde 2000. godine po mestu se počelo pričati o njenom nestanku, ali je Smiljana i roditelje, i meštane, i policiju uveravala da kontaktira s Jasminom i da joj se ona javlja.

Dokazi

Osim otisaka Smiljane Srnec, na jednom paketiću iz zamrzivača pronađeni su i otisci drugih ukućana. Upravo taj paketić izvađen je 16. februara 2019. kad je Smiljanina ćerka Katarina otvorila zamrzivač i onda ugledala ljudsko koleno. Otisci prstiju, bez obzira na to što je telo bilo u ledu 19 godina, toliko su dobro očuvani da je nedvomisleno ustanovljeno da se poklapaju sa otiscima papilarnih linija Smiljane Srnec. Njih je policija mogla da dobije u istrazi, a ima ih i u kartonu lične karte, pa je bilo potrebno samo napraviti analizu i komparativno poređenje.

Presuda potvrđena 2021. godine.

Varaždinski Županijski sud 2020. godine doneo je nepravosnažnu presudu u slučaju ubistva u Palovcu koje je šokiralo Hrvatsku. Smiljana Srnec proglašena je krivom za smrt svoje sestre Jasmine Dominić i osuđena na 15 godina zatvora.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.