MAJKA NAJVEĆE BEBE ROĐENE U HRVATSKOJ PREMINULA: "Ivani je srce stalo, nije se probudila", TUGA!
Ivana, Foto: PrintscreenFacebook/Ivana Tobijaš

TUGA!

MAJKA NAJVEĆE BEBE ROĐENE U HRVATSKOJ PREMINULA: "Ivani je srce stalo, nije se probudila", TUGA!

Sa srčanim problemima borila se godinama i pazil ana sebe pre svega zbog sinova

Objavljeno:

Ivana Tobijaš (40) koja je rodila najveću bebu u Hrvatskoj preminula je početkom meseca i za sobom ostavila supruga i troje dece.

Javnosti je postala poznata nakon što je 14. juna 2010. u jutarnjim satima u pakračkoj bolnici rodila sina teškog 6.280 grama i dugačkog 56 centimetara. Kao i dvojicu starijih sinova, na svet ga je donela carskim rezom i nije mogla zamisliti da će završiti u novinama i biti najpoznatija beba u Hrvatskoj.

Ivana je pričala da je očekivala da će roditi veću bebu jer nedelju dana pre porođaja beba je bila teška pet kilograma, ali baš tako veliku nije mogla ni da sanja.

"Od prvog dana nosio je odeću veličine za tromesečne bebe. Pripremili smo pelene, ali su mu bile male, morali smo kupiti veće", prisetila se nedavno mama Ivana.

Sa srčanim problemima borila se godinama i uredno ih je kontrolisala. Pazila je na sebe i na zdravlje najviše zbog sinova koje je beskrajno volela i silno se trudila oko njih te supruga Željka, s kojim je bila u srećnom braku.

Sa svojom malom skladnom porodicom dočekala je i 2023. godinu, od nje očekivala puno te se veselila životu i mnoštvu planova koje je imala. Samo tri dana kasnije zauvek je zaspala i iza sebe ostavila veliku prazninu, piše 24satahr.

Njena smrt duboko je uzdrmala njene sinove i supruga koji se sad mora sam brinuti o njima. Kao svaka hrvatska porodica, i oni su imali kredite, koji su sad ozbiljno narušili njihovu finansijsku situaciju. Željko mora poravnati i zatvoriti račun preminule supruge, koja je bila nosilac kredita i koji je podigla pre godinu dana. Sa sinovima je ostao na jednoj plati koja mu mora biti dovoljna za režije i njihovo izdržavanje.

"Nikad nisu tražili pomoć, radili su i imali dovoljno za normalan i pristojan život", ispričala je sestra Ivaninog supruga.

(Espreso/Telegraf/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.