OTAC DVOMESEČNE BEBE OPTUŽEN ZA UBISTVO: Zbog onoga što mu je uradio dete PREMINULO u bolnici posle 3 DANA!
Hrvatska policija, Foto: Profimedia

horor

OTAC DVOMESEČNE BEBE OPTUŽEN ZA UBISTVO: Zbog onoga što mu je uradio dete PREMINULO u bolnici posle 3 DANA!

Tužilaštvo ga tereti za krivično delo povrede detetovih prava sa smrtnim ishodom i preti mu do 15 godina zatvora

Objavljeno:

Podignuta je optužnica protiv oca dvomesečne bebe koja je krajem marta preminula u KBC-u Zagreb.

Naime, 24-godišnji otac je 27. marta u stanu u okolini Zagreba grubo fizički napao svoje dete, nakon čega je ono zadobilo brojne povrede od kojih je preminulo tri dana kasnije u bolnici gde je bilo priključeno na respirator.

- Županijsko državno Tužilaštvo u Velikoj Gorici je 28. oktobra 2022. godine, nakon sprovedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Velikoj Gorici optužnicu protiv državljanina Republike Hrvatske (24) zbog počinjenog krivičnog dela povrede detetovih prava. Optužnicom se okrivljenom 24-godišnjaku stavlja na teret da je 27. marta 2022. u svom stanu, grubo fizički napao dete pri čemu je ono zadobilo brojne povrede od kojih je preminulo 30. marta 2022. Županijski sud u Velikoj Gorici je produžio istražni zatvor protiv okrivljenog zbog opasnosti od ponavljanja dela - kažu iz DORH-a, piše Index.

Hrvatska policija
foto: Profimedia

Tužilaštvo ga tereti za krivično delo povrede detetovih prava sa smrtnim ishodom i preti mu do 15 godina zatvora, a s obzirom na okolnosti dela Županijski sud u Velikoj Gorici mu je produžio istražni zatvor jer postoji opasnost od ponavljanja dela.

Podsetimo, tog kobnog 27. marta bebini roditelji su dočekali lekare Hitne. Usledila je reanimacija na putu do KBC-a Zagreb, gde je dete dovezeno i bilo je životno ugroženo. Tokom vožnje do bolnice uspeli su da uspostave funkcije srca, ali ne i disanje, pa je beba stavljena na respirator. Iako su uspeli da uspostave i funkciju pluća, mozak je očito predugo bio bez kiseonika.

Policija je po dolasku bebe u bolnicu pokrenula istragu, a prvo su saopštili da povrede na bebi nisu posledica krivičnog dela. Međutim, nakon istrage promenili su mišljenje i kao optuženog su označili oca deteta.

(Espreso / Index)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.