"DETE VIŠE NEĆETE VIDETI, OTIŠLI SMO U SRBIJU": Deda ODVEO unuku iz Hrvatske, JOŠ NIJE UHVAĆEN!
Deda, Foto: Profimedia

NEVEROVATNO

"DETE VIŠE NEĆETE VIDETI, OTIŠLI SMO U SRBIJU": Deda ODVEO unuku iz Hrvatske, JOŠ NIJE UHVAĆEN!

Odbegli deda poručio da nema nameru da dolazi u Hrvatsku, sve dok ne nastupi zastara krivičnog progona

Objavljeno:

Dete više videti nećete. Mi smo otišli u Srbiju...Nazvao sam vas samo da se ne brinete - rekao je u telefonskom razgovoru 65-godišnji muškarac, hrvatski državljanin rođen u Srbiji, radnici jednog Doma u Hrvatskoj.

Bilo je to 19. juna ove godine tačno u 12 sati kada je osmogodišnju unuku, nakon dvosatnog druženja na koje je imao pravo svake nedelje, 65-godišnjak trebalo da vrati u Dom u kojem je ona bila smeštena na osnovu rešenja Centra za socijalni rad, nakon što je njenim roditeljima odlukom suda u jesen 2021. oduzeto pravo na roditeljsko staranje, prenosi Jutarnji.

Međutim, deda devojčicu nije vratio, nego je krenuo vozilom putem Šida gde je granicu sa Srbijom prešao u 11.37 sati.

Na noge su se odmah nakon tog poziva, digle nadležne institucije kao i policija, a deda je nakon kriminalističkog istraživanja krivično prijavljen da je počinio krivično delo protiv braka, poridice i dece.

Sudija istrage Županijskog suda mu je odmah odredio istražni zatvor, međutim, hrvatska policija mu još uvek nije ušla u trag tako da je već puna dva meseca za dedom "otmičarem" na snazi poternica.

1 / 3 Foto: Profimedia

Kroz međunarodnu policijsku saradnju se saznalo od Interpola Beograd na kojoj se adresi tačno dete nalazi, odnosno da je sa svojom majkom, ali i njenim roditeljima i da je pritom poručila da nema nemeru dete da vrati u Hrvatsku jer joj je mesto s njom.

Odbegli deda, pak, koji u Srbiji trenutno radi kao vozač kamiona, i koji je unuku odveo bez znanja i dopuštenja ustanove kojoj je bila poverena, je takođe poručio da nema nameru da dolazi u Republiku Hrvatsku sve dok ne nastupi zastara krivičnog progona.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.