MESECIMA ZLOSTAVLJAO DEVOJČICU, PA JE TERAO DA SE UBIJE! Monstrum iz Dubrovnika osuđen na 20 godina ROBIJE
ilustracija, Foto: Profimedia

JEZIVO

MESECIMA ZLOSTAVLJAO DEVOJČICU, PA JE TERAO DA SE UBIJE! Monstrum iz Dubrovnika osuđen na 20 godina ROBIJE

Prema optužnici, on je od septembra 2019. godine pa sve do kraja maja 2021. godine činio gore navedena dela

Objavljeno:

Nepunih godinu dana od podizanja optužnice zbog stravičnih seksualnih delikata na štetu tri ženske osobe, od kojih je jedna maloletna, na Županijskom sudu u Dubrovniku na 20-godina zatvora osuđen je 35-godišnji muškarac.

Osim zbog teških krivičnih dela polnog zlostavljanja i iskorišćavanja deteta, silovanja i pokušaja silovanja, dubrovačko tužilaštvo ga tereti i za pokušaj podsticanja na samoubistvo.

Prema optužnici, on je od septembra 2019. godine pa sve do kraja maja 2021. godine činio gore navedena dela.

1 / 4 Foto: Zorana Jevtić

On je iz zatvora pisao nekim osobama da navedu maloletnu žrtvu da napiše pisma u kom će naznačiti kako u istrazi, kao svedok, nije govorila istinu, a ujedno i da je nagovore da nakon "iskrenog" pisma pokajanja, izvrši samoubistvo, piše Jutarnji list.

- Navodio ju je na protivzakonito postupanje. Takođe, okrivljenik se tereti i da je silovao sebi blisku žensku osobu, ali i da je sa drugom ženskom osobom hteo da učini isto ali je ona uspela da pobegne - piše u saopštenju Tužilaštva.

Inače, ovaj sudski postupak odvijao se iza zatvorenih vrata za javnost zbog zaštite žrtava, a 35-godišnjak će iza rešetaka čekati pravosnažnu presudu.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.