EVO KOLIKO GODINA IMA PRVA DAMA HRVATSKE: Ceo region će doživeti ŠOK, nećete moći da VERUJETE!
Sanja i Zoran Milanović, Foto: EPA/IGOR KUPLJENIK

ŠOOK!

EVO KOLIKO GODINA IMA PRVA DAMA HRVATSKE: Ceo region će doživeti ŠOK, nećete moći da VERUJETE!

Musić je Zorana Milanovića upoznala na novogodišnjoj zabavi 1991. godine i udala se za njega 1994. godine

Objavljeno:

Sanja Musić Milanović (rođena 1969.) je hrvatska naučnica i profesorka na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Zagrebu. Supruga je Zorana Milanovića, petog predsednika Hrvatske i bivšeg premijera.

Musić Milanović je diplomirala na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Zagrebu, nakon čega je pohađala međunarodni postdiplomski studijski program Master iz metodologije javnog zdravlja na "Universite Libre de Brukelles, Faculte de Medecine, Ecole de Sante Publikue" gde je stekla zvanje magistra znanosti.

Musić Milanović je doktorirala na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Zagrebu na temu demografskih, bihevioralnih i socio-ekonomskih odrednica gojaznosti odraslih Hrvata.

Musić Milanović je docent na Katedri za medicinsku statistiku, epidemiologiju i medicinsku informatiku Medicinskog fakulteta Univerziteta u Zagrebu.

Oblasti njenog rada su epidemiologija i promocija zdravlja.

Sanja i Zoran Milanović
Sanja i Zoran Milanović foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Musić Milanović je voditeljka Sektora za unapređenje zdravlja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koji je Referentni centar Ministarstva zdravlja za unapređenje zdravlja gde vodi implementaciju Nacionalnog programa „Zdrav život“.

Njen otac Ivan „Ive“ Musić potiče iz Lišana Ostrovičkih kod Benkovca. Njena majka Ana Matić je hercegovačka Hrvatica iz Broćanca kod Neuma.

Musić je Zorana Milanovića upoznala na novogodišnjoj zabavi 1991. godine i udala se za njega 1994. godine. Imaju dvoje dece.

1 / 4 Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Musić Milanović se našla u centru skandala kada su mediji otkrili da je vršila pritisak na nastavnike i direktora Klasične gimnazije u Zagrebu koju je pohađao njen sin kako bi svom sinu na kraju školske godine povećala završnu ocenu sa 4 na 5.

Prva dama Hrvatske je rođena 1969, što znači da ima 53 godine.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.