HRVATSKU JE POGODILO STRAŠNO NEVREME: Odrađeno preko 200 INTERVENCIJA
Ilustracija, Foto: Nenad Kostić

izveštaj

HRVATSKU JE POGODILO STRAŠNO NEVREME: Odrađeno preko 200 INTERVENCIJA

Glavni vatrogasni zapovednik Slavko Tucaković danas je obišao Čazmu, Grubišno Polje i Berek te obavio razgovore s predstavnicima lokalne i područne samouprave

Objavljeno:

Hrvataska vatrogasna zajednica objavila je saopštenje s informacijama o sanacijama s terena nakon nevremena i obilnih kiša u kontinentalnoj Hrvatskoj.

"Na području Petrinje gde je došlo do plavljenja usled velikih padavina stanje se delimično smirilo, a vatrogasci neprestano rade na ispumpavanju. Na terenu je 6 timova za poplave i 3 DVD-a, a u pripravnost su stavljena i ostala dobrovoljna vatrogasna društva jer se noćas očekuju jače padavine.

Glavni vatrogasni zapovednik Slavko Tucaković danas je obišao Čazmu, Grubišno Polje i Berek te obavio razgovore s predstavnicima lokalne i područne samouprave", stoji u saopštenju.

1 / 6 Foto: Nenad Kostić

Odrađene 223 intervencije

Po poljima ima dosta vode, a kiša i dalje pada. Na terenu je 150 vatrogasaca i 9 vozila za rad na visini, a do sada su odrađene 223 intervencije te pohvaljujem gradonačelnika i zapovednika Silvestera Štefovića i Josipa Heger na organizaciji”, kazao je zapovednik Tucaković i dodao kako u daljnjoj sanaciji mogu računati na pomoć Hrvatske vatrogasne zajednice.

Nakon što su posle njegovog naređenja u ispomoć Bjelovarsko-bilogorskoj županiji poslani vatrogasci i oprema iz Zagrebačke i Koprivničko-križevačke županije, dodatno su upućene snage iz Karlovačke, Krapinsko-zagorske i Varaždinske županije te Grada Zagreba.

(Espreso / Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.