SAHRANJEN JEDAN OD NAJBOGATIJIH HRVATA: Bolovao od TEŠKE BOLESTI, 2 sata se opraštali od njega
Ilustracija, Foto: Profimedia

sahrana

SAHRANJEN JEDAN OD NAJBOGATIJIH HRVATA: Bolovao od TEŠKE BOLESTI, 2 sata se opraštali od njega

Nakon molitve i oprosta, pokojni Mirko Grbešić ispraćen je na vječni počinak na groblje Dobrkovići. Umesto cveća i venaca, u mrtvačnicu su postavljene kutije u koje je mogao da se stavi prilog u humanitarne svrhe

Objavljeno:

Preduzetnik Mirko Grbešić, koji je dan ranije preminuo u Univerzitetskoj bolnici u Mostaru nakon duge i teške bolesti, ispraćen je iz mrtvačnice u Širokom Brijegu do poslednjeg počivališta.

Puna dva sata od Grbešića, koji se često ubraja među najbogatije Hrvate, opraštali su se stanovnici Širokog Brijega i Hercegovine. U Širokom Brijegu bili su brojni uglednici, predstavnici javnog, političkog, kulturnog i verskog života Hercegovine.

Mirko Grbešić je bio vlasnik Brodomerkura, Saponije, Koestlina, Kandita, trgovačkog centra Mepas Mall u Mostaru, prodajnog centra SMT i niza drugih kompanija u Hrvatskoj i BiH. Bio je poznat i kao humanitarac, a podržavao je i brojne sportske klubove u BiH i Hrvatskoj.

Poslovni počeci Mirka Grbešića datiraju iz 1989. godine, kada je započeo preduzetništvo osnivanjem kompanije Mepas. Mepas se u početku bavio trgovinom i preradom svežeg mesa, a potom je kompanija rasla i proširila svoj portfelj. Mepas je bio zastupnik mnogih stranih i hrvatskih brendova na tržištu Bosne i Hercegovine. Nakon toga gradio je logističke centre u Širokom Brijegu, Sarajevu, Tuzli, Banja Luci...

1 / 11 Foto: Profimedia

Porodica nije dozvolila medijima da snimaju sahranu. Ljubazno su nas zamolili da ne snimamo iz poštovanja prema pokojnicima. Nakon molitve i oprosta, pokojni Mirko Grbešić ispraćen je na večni počinak na groblje Dobrkovići. Umesto cveća i venaca, u mrtvačnicu su postavljene kutije u koje je mogao da se stavi prilog u humanitarne svrhe.

Bonus video:

04:54

BRZE VESTI 24.08.2022 15:55

(Espreso/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.