JELEN NAPAO ŽENU NA POZNATOM ŠETALIŠTU U REGIONU! Zadobila TEŠKE povrede, ALARMIRALE se službe
Ilustracija, Foto: EPA/LUKAS BARTH-TUTTAS

napad

JELEN NAPAO ŽENU NA POZNATOM ŠETALIŠTU U REGIONU! Zadobila TEŠKE povrede, ALARMIRALE se službe

Kolege lovci se čude što bi srndać nasrnuo na čoveka i tvrde da je to mogao biti jelen lopatar, ali ni jedna ni druga divljač ne spadaju u lovno-gospodarsku bazu udruženja

Objavljeno: 16:04h

Iz lovišta Pelegrin početkom Domovinskog rata u susedno, zajedničko lovište Lovačke udruge otoka Hvara, dospelo je dvadesetak srna, vjerojatno isto toliko grivastih skakača te nešto muflona i jelena lopatara.

Nakon toga, neke od ovih životinja su uginule u krivolovu, pod šapama dugonogih goniča ili točkovima raznih vozila, ali su najduže ostali srndaći i jeleni lopatari. Posljednjih dana internetom kruže fotografije srndaća, koji su, najvjerovatnije zbog nesnosne vrućine i žeđi, završili u moru, piše Slobodna Dalmacija.

Meštani zapadnog dela Škoja ogorčeni su jer lopatari nanose ogromnu štetu njihovim maslinicima i zasadima, a trenutno intenzivnije štite svoje vinograde. Srna je u petak ujutro napala gospođu iz Zagreba, koja se kretala od Hvara prema uvali Pokonji Dol, i teško je povrijedila.

– U petak, 12. avgusta, oko 6 sati u gradu Hvaru, na šetalištu prema predjelu Pokonji Dol, divlja životinja (srna) napala je 65-godišnju ženu. Ženi je ukazana medicinska pomoć na Hitnoj pomoći u Hvaru i konstatovana je teška povreda rebra, ali je ipak otpuštena na kućnu negu. O navedenom događaju obaviješten je Lovački savez otoka Hvara - rekao je za Slobodnu Dalmaciju Jerko Kurevija iz Odjela za odnose s javnošću PU splitsko-dalmatinske.

Marijo Lušić Bulić, predsednik LU otoka Hvara, nije odgovarao na pozive na mobilni telefon.

Kolege lovci se čude što bi srndać nasrnuo na čoveka i tvrde da je to mogao biti jelen lopatar, ali ni jedna ni druga divljač ne spadaju u lovno-gospodarsku bazu udruženja. Zbog toga će oštećena žena sigurno imati problema u postupku obeštećenja.

1 / 5 Foto: Profimedia

Prethodno se od predsednika Lušića Bulića saznalo da će se udruženje, u vezi sa jelenom lopatrom, obratiti Ministarstvu poljoprivrede sa zahtevom za uklanjanje ove divljači, što će, ukoliko bude odobreno, biti urađeno nakon turističke sezone.

Oni će se obratiti i Lovačkoj upravi Pelegrino, koja stoji iza poznatog preduzetnika Emila Tedeskija, sa zahtevom da se popravi spoljna ograda na njegovom lovištu, jer se sumnja da je divljač iz njega migrirala u lovište. zajedničko lovište u novije vreme.

Bonus video:

04:26

BRZE VESTI 12.08.2022. 14:55

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.