JEZIV POŽAR NA HVARU ODNEO JEDAN ŽIVOT: Vatra se širi ka kućama (VIDEO)
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/The Independent

strašni prizori

JEZIV POŽAR NA HVARU ODNEO JEDAN ŽIVOT: Vatra se širi ka kućama (VIDEO)

Prema nezvaničnim informacijama smrtno je stradao muškarac koji je krenuo da spasi bager od vatrene stihije, ali onda se dogodila tragedija

Objavljeno:

Oko 12.45 izbio je požar guste borove šume između naselja Vrbanj i Dol na Hvaru. Na teren su izašli vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Jelsa, Stari Grad i Hvar.

Kako javlja Dalmacija Danas, u požaru je poginuo čovek dok je pokušavao da spasi imovinu od požara.

- Na mestu događaja obaviće se očevid radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti događaja - potvrdio je za Dalmaciju Danas Jerko Kurevija iz PU splitsko-dalmatinske.

Prema nezvaničnim informacijama smrtno je stradao muškarac koji je krenuo da spasi bager od vatrene stihije, ali onda se dogodila tragedija, piše Index.hr.

U 13.40 požar je izbio i kod Zastražišća, a vatrogasci su zatražili i pomoć tri kanadera koji su pre nekoliko trenutaka stigli na teren i učestvuju u gašenju.

- Trenutno su dignuta tri kanadera. Požar gase sve snage s ostrva, zasad još nije upućen poziv za pojačanjem s kopna. Intenzivno pratimo požar preko sistema nadzornih kamera, nemamo informaciju o direktnoj ugroženosti objekata - kazao je županijski vatrogasni zapovednik Ivan Kovačević.

Trenutno nema zvaničnih informacija o ugroženim objektima, ali prema snimcima i fotografijama vidi se da gori blizu kuća.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.