DETALJI NESREĆE KOD ČVORA NOVIGRAD U KOJOJ JE UČESTVOVAO SRBIN: Vozila su LETELA, jedna osoba NASTRADALA
Ilustracija, Foto: Profimedia

UŽASNO

DETALJI NESREĆE KOD ČVORA NOVIGRAD U KOJOJ JE UČESTVOVAO SRBIN: Vozila su LETELA, jedna osoba NASTRADALA

Nažalost, na ovako tragične posledice možda je uticala činjenica da vozač vozila slovačkih oznaka nije bio vezan, te je usled strahovitog udara izleteo iz vozila kroz panoramsko staklo

Objavljeno:

Vozač automobila slovenskih oznaka, kojeg karlovačka policija sumnjiči da je prouzrokovao tešku saobraćajnu nesreću u četvrtak oko 10.30 časova kod čvora Novigrad na Dobri, na A1 u smeru Zagreba, ispitan je u Opštinskom državnom tužilaštvu u Karlovcu.

Nakon noći provedene u pritvoru, po ispitivanju je tužilaštvo naložilo pritvorskom nadzorniku da osumnjičenog pusti na slobodu. Iako ga i oni terete da je izazvao tešku nesreću, procenjeno je da nema elemenata za određivanje mera opreza niti istražnog zatvora.

Podsetimo, u nesreći su učestvovala tri vozila, među kojima i jedno sa srpskim registarskim oznakama. Život je izgubio Slovak, a sedam osoba je povređeno.

Nažalost, na ovako tragične posledice možda je uticala činjenica da vozač vozila slovačkih oznaka nije bio vezan, te je usled strahovitog udara izleteo iz vozila kroz panoramsko staklo.

- Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 74-godišnjak 4. avgusta 2022, oko 10.34 sati, u Karlovcu, upravljao automobilom slovenskih registarskih oznaka desnom saobraćajnom trakom auto-puta A1 u smeru Karlovca i dolaskom do 50. kilometra i 300 metara navedenog autoputa, lakomisleno smatrajući da neće ugroziti sigurnost drugih učesnika u saobraćaju, na ravnom delu puta započeo radnju prestrojavanja u levu traku, a da se prethodno nije uverio može li to učiniti bez opasnosti za druge učesnike u saobraćaju ili imovinu - potvrđuju u karlovačkom tužilaštvu.

Osnovano se sumnja da je usled toga prednjim levim bočnim delom vozila udario u prednji desni bočni deo automobila slovačkih registarskih oznaka kojim je levom saobraćajnom trakom u istom smeru upravljao državljanin Slovačke.

Prilikom udarca je došlo do zanošenja automobila slovačkih registarskih oznaka i njegova nekontrolisana kretanja tokom kojeg je prednjom stranom vozila udarilo u zadnji levi deo automobila srpskih registarskih oznaka kojim je, u istom smeru, ispred njega desnom saobraćajnom trakom upravljao državljanin Srbije.

- Od jačine udarca došlo je do daljeg nekontrolisanog kretanja oba automobila, pri čemu je vozilo srpskih registarskih oznaka udarilo u metalnu zaštitnu ogradu, a nakon zanošenja i rotacije i u kameno zemljanu uzvisinu, dok se automobil slovačkih registarskih oznaka višestruko prevrtao, sve dok na kraju nije udario u dvostruku metalnu zaštitnu ogradu centralnog pojasa autoputa gde se i zaustavio - utvrđeno je istragom.

- Prilikom prevrtanja automobila slovačkih registarskih oznaka i nekorišćenja sigurnosnog pojasa došlo je do ispadanja vozača kroz panoramski krov, koji je preminuo od zadobijenih povreda na mestu događaja - opisuju karlovački tužitelji.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.