SKANDALČINA U HRVATSKOJ! Upravo je javljeno, o ovome će se PRIČATI!
Hrvatska zastava, Foto: Profimedia

UŽAS KOD KOMŠIJA

SKANDALČINA U HRVATSKOJ! Upravo je javljeno, o ovome će se PRIČATI!

Dete je zadobilo višestruke teške povrede

Objavljeno: 13:42h

Vlada Hrvatske smenila je Dalibora Šempera, šefa kabineta potpredsednice vlade Republike Hrvatske Anje Šimprage, javlja Index.

Šemperu je u Karlovcu na predlog Opštinskog državnog tužilaštva određen istražni zatvor nakon izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je u petak uveče kod Gračaca pijan teško povredio dete i pokušao da pobegne.

Istražni sudija Županijskog suda u Karlovcu Elma Kaleb Mamić potvrdila je Hini nakon dvosatnog ročišta da je prihvatila predlog tužilaštva i odredila jednomesečni istražni zatvor osumnjičenom zbog opasnosti od uticanja na svedoke i ponavljanja krivičnog dela.

Karlovačko Opštinsko državno tužilaštvo tereti 45-godišnjeg vozača da je zbog stanja u kojem nije bio sposoban da učestvuje u saobraćaju skrenuo na suprotni deo kolovoza, a zatim i izvan kolovoza, gde je prednjim delom vozila naleteo na 10-godišnje dete.

Dete je zadobilo višestruke teške povrede, a sumnja se da mu je vozač nakon nesreće propustio pružiti pomoć iako je to mogao učiniti bez da sebe i druge ozbiljno ugrozi, izvestilo je tužilaštvo nakon ispitivanja osumnjičenog ne otkrivajući identitet.

Dalibor Šemper
Dalibor Šemperfoto: vlada.gov.hr

Index prenosi da je utvrđeno da je Šemper upravljao Suzuki Vitarom pod uticajem 0.94 promila alkohola, što zakon tretira kao pristajanje da vožnjom u takvom stanju ugrozi druge učesnike u saobraćaju. Vozač se potom vozilom udaljio s mesta nesreće koju je prouzrokovao, ali su ga u nameri napuštanja šireg mesta nesreće zaustavili građani, navodi karlovačko tužilaštvo.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.