SKANDAL TRESE HRVATSKU: Upravo je javljeno, o OVOME će se DUGO PRIČATI!
ilustracija, Foto: Profimedia

DRAMATIČNO

SKANDAL TRESE HRVATSKU: Upravo je javljeno, o OVOME će se DUGO PRIČATI!

Potpredsednica Vlade kaže da nadležna tela vode postupak dalje i utvrđuju sve okolnosti, a ona će pokrenuti njegovo razrešenje s dužnosti šefa kabineta

Objavljeno:

Policija je večeras saopštila da je uhapsila vozača koji je juče pobegao s mesta nesreće u kojoj je teško povredio dete, a potpredsednica vlade Anja Šimpraga (SDSS) potvrdila je Hini da je uhapšen vozač šef njenog kabineta.

Uhapšeni 45-godišnjak juče je u Štikadi kod Gračaca, vozeći pod uticajem alkohola, sleteo automobilom s trotoara i naleteo na desetogodišnjeg dečaka koji se kretao u suprotnom smeru uz desni rub izvan trotoara, prenosi Indeks.

Dete je teško povređeno

Potpredsednica Vlade Anja Šimpraga potvrdila je Hini da je reč o rukovodećem državnom službeniku, odnosno šef njene kancelarije. Dete je teško povređeno, a vozač je 'hteo da napusti" mesto događaja bez da povređenom dečaku pruži pomoć iako je to mogao učiniti, objavila je policija.

Anja Šimpraga
Anja Šimpragafoto: Printscreen/Youtube

Povređeni dečak prebačen je juče iz Gospića u KBC Zagreb gde je danas operisan i stanje mu je stabilno.

- U saobraćajnoj nesreći zaradio je politraumu, povređeno je više organa, ali dete je sada stabilno i nije u životnoj opasnosti - rekao je Hini direktor KBC-a Zagreb Ante Ćorušić.

Tportal je danas objavio da su 45-godišnjaka u bekstvu s mesta nesreće stigla i zaustavila četiri mladića iz Sinja. Oni su potom pozvali policiju i čekali njen dolazak punih 40 minuta. Policija je potvrdila da su svedoci događaja zadržali vozača do dolaska policijskih službenika.

Hrvatska policija
foto: Profimedia

- Vozili smo dvadesetak metara iza Suzukija i primetili kako vrluda po cesti. Pokušali smo ga upozoriti, no nije reagovao. U jednom trenutku potpuno je izgubio kontrolu i prešao na suprotnu stranu puta taman na mestu gde je hodalo troje dece. Dvoje ga je uspelo izbeći, a treće je udario - rekao je za jedan od mladića.

Imao je promil alkohola u krvi. Šimpraga: Biće smenjen

PU ličko-senjska izvestila je da je 45-godišnjak vozio pod uticajem alkohola od jednoga promila. Uhapšen je i nad njim se sprovodi kriminalističko istraživanje.

Potpredsednica Vlade kaže da nadležna tela vode postupak dalje i utvrđuju sve okolnosti, a ona će pokrenuti njegovo razrešenje s dužnosti šefa kabineta.

- Čim smo saznali te informacije, kontaktirali smo dečakovu porodicu kako bismo izrazili žaljenje jer za ovaj nedopustiv čin nema nikakvog opravdanja. Najbitnije je u ovom trenutku da je dečakovo stanje stabilno i želimo mu brz oporavak. Zahvaljujem zdravstvenim radnicima u KBC-u Zagreb koji vode brigu o stanju dečaka - kaže Šimpraga.

Bonus video:

00:18

Žestok sudar 3 automobila na auto-putu

(Espreso/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.