"DOĐU SA FLAŠOM VINA I HOĆE DA SEDNU U RESTORAN, KATASTROFA GOSTI!" Ovaj ugostitelj je na teškim mukama
Restoran, Foto: Printscreen/RTS

U PROBLEMU

"DOĐU SA FLAŠOM VINA I HOĆE DA SEDNU U RESTORAN, KATASTROFA GOSTI!" Ovaj ugostitelj je na teškim mukama

”Zrće bi bila mila majka za moju terasu"

Objavljeno:

Iako se većina u ugostiteljstvu služi onom dobrom starom "Gost je uvek u pravu", jedan ugostitelj iz Zadra ističe da to i nije baš uvek tako u praksi.

Slavjan Miletić, vlasnik jednog restorana u Zadru kaže da je u ugostiteljstvu od malih nogu, da njegov posao nije nimalo lak i da se svakog dana suočava i sa različitim tipovima gostijuma, potvrdio je za Zadarski.hr.

"Juče sam imao situaciju da mi je došao gost sa bocom vina i dve čaše i želeli su da sednu u restoran. Takve su situacije svakodnevne. Profil gostiju na Poluostrvu prema mojim iskustvima je katastrofa. Rekao bi narod, puno pčela koje malo meda daju. Moja terasa omeđena je debelim kanapom i svako veče stojim na ulazu. Imam mnogo rezervacija, stalnih gostiju koji mi se vraćaju jer znaju kakva je usluga i atmosfera kod mene i koliko se zalažemo i trudimo, ali očigledno smo se sveli na Poluostrvu na profil gostiju koji su platežno loši. Želim da naglasim da je meni svaki gost jednak, i onaj koji naruči lazanje i onaj koji će naručiti ribu", ističe Miletić i dodaje:

1 / 3 Foto: RINA

"Ali postoje pravila ponašanja koja nalažu da pitate Izvinite, imate li slobodan sto za nas? Zašto? Pošto sedi na trgu, gleda u crkvu Sv. Dominika i prvi hrvatski univerzitet, palatu Nasis, Boreli. Niko mu ne smeta, služi ga jedan konobar i jedan konobar ili konobarica, potrudićemo se najviše što možemo. Ali zato ćemo mu to naplatiti. Svako veče ja moram stajati na ulazu. Smatram da svoj posao radim kako treba i događa se da ne mogu svakoga da pustim unutra. Priznajem – pravim selekciju. Držim dva do tri stola prazna, jer ne mogu da dođem u situaciju da dođe gost u već pijanom stanju što nije korektno niti prema ostalim gostima, a to se na Poluostrvu događa skoro svakodnevno. Postali smo neka poluparty zona. Da samo malo popustim, Zrće bi bila mila majka za moju terasu."

(Espreso / Jutarnji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.