OGLASILI SE IZ MINISTARSTVA NAKON POTONUĆA TURISTIČKOG BRODA KOD SPLITA: Ovo su dalji koraci!
Ilustracija, Foto: Profimedia

nesreća na jadranu

OGLASILI SE IZ MINISTARSTVA NAKON POTONUĆA TURISTIČKOG BRODA KOD SPLITA: Ovo su dalji koraci!

Splitska policija jutros je saopštila da je na brodu bilo oko 50 putnika i da su svi uspeli da siđu sa broda bez povreda

Objavljeno:

Ronilačke i vatrogasne ekipe angažovane su na mestu nesreće uz splitsku Zapadnu obalu, gde je potonuo turistički brod, kako bi osigurale more od zagađenja, saopštilo je danas Ministarstvo mora, saobraćaja i infrastrukture.

U toku su koordinisane spasilačke aktivnosti prema turističkom brodu "Morska Vila" koji je u vlasništvu pravne osobe iz Republike Hrvatske, a koji je noćas pramcem udario u obalski zid Inine benzinske stanice, na splitskoj Zapadnoj obali, prenosi Hina.

Ministarstvo mora navodi da su na mestu nesreće angažovani pripadnici Javne vatrogasne jedinice Split, čija je pomorska jedinica postavila upijajuće brane oko oštećenog broda, kako bi spečili zagađenje mora i morskog okruženja, u slučaju da se dogodi curenje goriva iz brodskog rezervoara.

Brod
foto: Printscreen/Youtube/Klix.ba

Ronioci proveravaju brodski trup ispod nivoa mora, dok je u dogovoru sa vlasnikom broda dodatno angažovana kompanija za pružanje komercijalnih usluga sprečavanja i uklanjanja zagađenja mora i morskog okruženja.

Splitska policija jutros je saopštila da je na brodu bilo oko 50 putnika i da su svi uspeli da siđu sa broda bez povreda. Kapetan broda kasnije je priveden, nakon što je utvrđeno da je u trenutku udesa bio pod dejstvom alkohola.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.