SPLIT DOBIO NOVOG GRADONAČELNIKA: Ivica Puljak pobedio na izborima
Ivica Puljak, Foto: Printscreen/HRT

izbori završeni

SPLIT DOBIO NOVOG GRADONAČELNIKA: Ivica Puljak pobedio na izborima

Na izbore u drugom krugu izašlo 41.571 birača

Objavljeno:

Kandidat stranke Centar za gradonačelnika Splita Ivica Puljak ostvario je ubedljivu pobedu u drugom krugu prevremenih izbora, pokazuju privremeni rezultati Državne izborne komisije nakon što su obrađena sva biračka mesta.

Na osnovu obrađenih rezultata sa 163 biračka mesta Ivica Puljak je osvojio 27.496 glasova, a nestranački kandidat koga podržavaju HDZ i HŠ Zoran Ðogaš 13.243 glasova, prenosi HINA.

Puljak će zajedno sa svojim zamenicima Bojanom Ivoševićem i Antonijom Kuzmanićem voditi grad Split sledeće tri godine do redovnih lokalnih izbora, u proleće 2025. godine.

Ivica Puljak
foto: Youtube printscreen

Vlada je raspisala prevremene izbore u Splitu nakon što su Puljak i njegovi zamenici Ivošević i Kuzmanić podneli ostavke 8. aprila jer su izgubili podršku partnera u Gradskom veću, ali i zbog toga što je protiv Ivoševića podignuta optužnica zbog pretnji novinarki Slobodne Dalmacije.

Na izbore u drugom krugu izašlo 41.571 birača, odnosno 28,36 odsto, a pravo glasa u drugom krugu imao je 146.581 punoletni Splićanin.

Puljak je u svom prvom obraćanju izjavio da su gradani Splita koji su ih izabrali poslali jasnu poruku i da pobednike čeka veliki posao koji će početi da obavljaju već sutra.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.