HRVATSKI MINISTAR PODNEO OSTAVKU: Poznato ko će PREUZETI ulogu, ŠOK
Zdravko Marić, Foto: Printscreen/Youtube

ostavka

HRVATSKI MINISTAR PODNEO OSTAVKU: Poznato ko će PREUZETI ulogu, ŠOK

Zdravko Marić u vladu je došao iz Agrokora, politički je preživeo nekoliko situacija i afera i autor je nekoliko krugova poreke reforme

Objavljeno:

Hrvatski ministar finansija podneo je ostavku.

Ministar Zdravko Marić na lični zahtev odlazi iz vlade i o tome je već obavestio premijera Andreja Plenkovića. Kako saznaje Index.hr, novi ministar biće Marko Primorac.

- Tačno je da Zdravko Marić na vlastitu inicijativu odlazi s mesta potpredsednika vlade i ministra finansija. Predsednik vlade izvestiće o odlasku Marića članove vlade sutra na užem kabinetu.

Zahvalni smo mu na doprinosu koji je dao u vladi u proteklih šest godina. Vlada će nastaviti kao i dosad da radi na rešavanju svih izazova s kojima smo u krizi suočeni, štiteći hrvatske građane i ekonomiju.

1 / 7 Foto: Profimedia

Već sutra predsednik vlade parlamentarnoj većini predstaviće Marka Primorca kao kandidata za novog ministra finansija, a zastupnicima u Hrvatskom saboru već tokom iduće nedelje, rekli su Indexu iz vlade.

Zdravko Marić u vladu je došao iz Agrokora, politički je preživeo nekoliko situacija i afera i autor je nekoliko krugova poreke reforme.

Bonus video:

01:29

POČEO NOVI TALAS KORONE U SRBIJI! Epidemiološka situacija SVE GORA! Profesor Kočović dao prognoze do kada će trajati zaraza

(Espreso/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.