SRBIN KOJI JE PAO U ZAGREBU JE PRE 12 GODINA UČESTVOVAO U OTMICI TINEJDŽERA U BEOGRADU? Isplivali ŠOK detalji!
Ilustracija, Foto: MUP

konačno!

SRBIN KOJI JE PAO U ZAGREBU JE PRE 12 GODINA UČESTVOVAO U OTMICI TINEJDŽERA U BEOGRADU? Isplivali ŠOK detalji!

Uhapšeni Srbin je inače 2010. godine učestvovao u otmici osamnaestogodišnjeg Beograđanina, sina biznismena

Objavljeno:

Srbin Radivoje V. uhapšen je na području Zagreba u velikoj međunarodnoj akciji protiv kolumbijske paravojske Gaitanističkih samoodbrambenih snaga Kolumbije (AGC), poznatije i kao Zalivski klan. Uhapšeni Srbin, kako nezvanično saznajemo, je muškarac koji je našim organima reda poznat kao jedan od otmičara M. J. (18) 2010. godine u Beogradu.

Kako navode hrvatski mediji, u Zagrebu su uhapšena dva muškarca - jedan od njih je hrvatski državljanin M.M. zvani Miljac (42), koji je uhapšen na području Dubrave gde je i živio, i državljanin Srbije koji je neko vreme živio u Hrvatskoj R. V.

Oni su pali u akciji usmerenoj protiv najvećeg kolumbijskog narko-kartela. Akcija je sprovedena na području Kolumbije, Italije, Holandije, Slovenije, Bugarske i Hrvatske, dok je najveći deo droge zaplenjen u Italiji čija je policija bila vođa ove akcije. Do sada je u ovoj akciji zaplenjeno 4,3 tone kokaina, vrednosti od oko 250 miliona evra.

Radivoje V
foto: Printscreen/GUARDIA DI FINANZA E DDA DI TRIESTE

Uhapšeni Srbin je inače 2010. godine učestvovao u otmici osamnaestogodišnjeg Beograđanina, sina biznismena.

Mladić je bio otet 8. maja te godine na Novom Beogradu, a otmičari su od roditelja tražili otkup od 150.000 evra uz pretnju da će ga ubiti ukoliko im ne isplate novac.

Policija je ipak uspela da pronađe mladića i oslobodi ga, sedam dana kasnije, iz jedne kuće u Sremskim Karlovcima.

Tada su uhapšeni policajac D. A, koji je bio označen kao organizator grupe, i njegovi saučesnici F. I, F. J, R. V, M. D, V. N. i K. L.- svi iz Beograda.

Kako se tada ispostavilo, otmičari su bili drugovi iz komšiluka i detinjstva otetog mladića. Oni su godinama dolazili u stan porodice mladića kog su oteli.

Radivoje V
foto: Printscreen/GUARDIA DI FINANZA E DDA DI TRIESTE

- F. J. se godinama družio s njim, često je spavao kod njega, znao je sve o njegovoj porodici. Poslednjih godina su krenuli svako svojim putem, ali su ostali drugari. F. J. je u društvu često pričao o M. J. te je policajac D. A. smislio kako da dođu do novca i on je osmislio plan otmice. Namamili su ga preko profila lažne devojke na Fejsbuku - ispričao je tada izvor za beogradske medije o ovom slučaju.

Sada ponovo uhapšeni Radivoje V. je bio jedan od zaduženih za otvaranje lažnog profila na fejsbuku i mamljenja M. J. na sastanak kako bi ga oteli.

Kada je mladić došao na sastanak sa navodnom Sandrom s Fejsbuka, D.A. i M. D. su ga oteli.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.