TEŠKI VREMENSKI USLOVI OTEŽAVAJU POTRAGU ZA NESTALOM CESNOM: Iako je noć, nema obustave
Avion, Foto: Profimedia

nestao

TEŠKI VREMENSKI USLOVI OTEŽAVAJU POTRAGU ZA NESTALOM CESNOM: Iako je noć, nema obustave

U nestaloj Cesni bili su pilot i tri putnika - tri Nemca i Hrvat.

Objavljeno:

Potraga za avionom tip Cesna koji je ranije danas nestao u Hrvatskoj još uvek traje, a loše vremenske prilike otežavaju posao spasiocima.

U Broćancu je organizovan štab u kom se nalaze pripadnici HGSS-a, policija, ali i službenici antiterorističke jedinice Lučko.

Načelnik HGSS-a Josip Granić obratio se novinarima i otkrio nove detalje potrage za nestalom Cesnom.

- Na terenu je 70-ak pripadnika HGSS-a i 30-ak pripadnika policije. Češljaju teren, ali on je ogroman, a jaka kiša i magla otežavaju posao. Tragaćemo dok nešto ne pronađemo. Potragu nećemo prekidati niti po noći. Sada je na terenu sedam stanica HGSS-a, a za sutra ćemo dignuti sve, dakle pripadnike 20 stanica - kazao je Granić, piše Večernji list.

On je zatim dodao da s obzirom na to da je područje veliko i šumovito nemoguće je proceniti kada bi mogli da pronađu neki trag.

Podsetimo, u nestaloj Cesni bili su pilot i tri putnika - tri Nemca i Hrvat, i avion je oko 11:30 nestao s radara iznad Rakovice. Krajnje odredište je bio nemački grad Lajhigen, pa se pretpostavlja da su u nestalom avionu bili Nemci.

Radi se o gradiću od 10-ak hiljada stanovnika u južnoj Nemačkoj, u blizini Ulma u saveznoj državi Baden-Virtenberg.

Cesna FR.182 Skylne RG registarskih oznaka D-EGLF, registrovana je u Nemačkoj, proizvedena je 1979. godine u pogonima francuske kompanije "Reims Aviation".

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.