POTRAGA ZA NESTALIMA NAKON POTONUĆA TEGLJAČA! Za sad pronađeno 1 telo
More, Foto: Profimedia

potraga

POTRAGA ZA NESTALIMA NAKON POTONUĆA TEGLJAČA! Za sad pronađeno 1 telo

Potraga se nastavlja avionom i brodom Obalske straže Italije i brodom "Danče" Lučke kapetanije Dubrovnik

Objavljeno:

Hrvatsko Ministarstvo mora saopštilo je da su tri osobe poginulu kada je danas u Jadranskom moru na crti razgraničenja između Hrvatske i Italije potonuo tegljač koji je plovio pod italijanskom zastavom.

U sredu oko 21 sat, MRRC Rijeka dobila je informaciju o potonuću tegljača "Franco P" na crti razgraničenja područja nadležnosti traganja i spasavanja Hrvatske i Italije, nakon čega je pokrenuta zajednička akcija traganja i spasavanja koju predvode MRCC Rijeka i MRCC Roma.

Na tegljaču "Franco P", koji plovi pod italijanskom zastavom, nalazilo se šest članova posade. Jedan član, zapovednik brod je spasen, a za njih pet se tragalo pa su, kao što je navedeno, tela tri člana posade pronađena i nastavlja se akcija traganja za preostalo dvoje članova posade, piše Jutarnmji list.

"Franco P" je imao pomoćni objekt AD3, na kom se nalazilo 12 članova posade, koje nisu bili ugroženi, a akciju zbrinjavanja tegljača preuzeo je MRSC Bari i trenutno se nalazi u vodama pod jurisdikcijom MRCC Rim.

U akciju traganja i spasavanja bili su uključene hrvatska i italijanska obalna straža, Lučka kapetanija Dubrovnik, brod Jadroplova "Split" i pet brodova koji su se nalazili u blizini, jahta "Anna", teretni brod "Comanche", tegljač "Paul" i tankeri "Astrea" i "Crown 2".

1 / 6 Foto: Profimedia

Potraga se nastavlja avionom i brodom Obalske straže Italije i brodom "Danče" Lučke kapetanije Dubrovnik.

Brod "Omiš" Obalske straže Republike Hrvatske na putu je prema području potrage.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.