MILANOVIĆ NIKAD IZRIČITIJI: Ako ne vodimo računa o sebi, niko nas neće zaštititi, VRIŠTAĆEMO KAO ŽABA
Zoran Milanović, Foto: Printscreen/Youtube/FACE HD TV

OGLASIO SE

MILANOVIĆ NIKAD IZRIČITIJI: Ako ne vodimo računa o sebi, niko nas neće zaštititi, VRIŠTAĆEMO KAO ŽABA

Zoran Milanović danas boravi u poseti Slavonskom Brodu, a potom će u Petrinji učestvovati na svečanom ispraćaju 37. hrvatskog kontingenta u Republiku Kosovo, u okviru operacije NATO Kfor.

Objavljeno:

Predsednik Zoran Milanović učestvovao je na svečanoj sednici Gradskog veća Grada Slavonskog Broda povodom Dana grada i praznika Sv. Ivan Nepomuk, zaštitnik Grada. Tom prilikom je održao govor.

„Moramo da budemo nacija koja mora da zna šta da postigne, ne zlobna, ne sa figom u džepu, već spremna kada je nacionalni interes ugrožen da deluje svim sredstvima“, rekao je on. "Hrvatska ubire pet milijardi kuna više nego što plaća godišnje. Novac za poljoprivredu je zapravo socijalna, dobrodošla, ali prelazna faza. Kada uklonimo to evropsko poljoprivredno socijalno koje neće od Hrvatske učiniti poljoprivrednu velesilu, imamo nešto manje od tri milijarde kuna levo", rekao je on. "Znači šest brodskih budžeta je bilans Hrvatske, to je naš plus. Morate se pitati šta ste dali zauzvrat. Dali ste svoj suverenitet, pravo da odlučujete o nizu pitanja, dali ste svoje strpljenje, ponos i dostojanstvo jer vrlo često niko te ništa ne pita "A kad pričaju o stvarima koje se tebe tiču, kao što je BiH i niko te ništa ne pita, vidiš da ni Turke ne pitaju, pa im dođu zadnji dan. Turska je malo veći od Hrvatske, 23 puta“, rekao je on. "Moramo biti svjesni svijeta u kojem se nalazimo. Nije protiv Hrvatske, nije zlo, nije dizajnirano da nas uništi, ali ako ne vodimo računa o sebi niko neće čuvati. Vrištaćemo kao mala kornjača koja ne vrišti, ili žaba koju niko ne shvata ozbiljno, a naši interesi će biti pogaženi, a oni koji to rade neće toga uopšte biti svesni“, rekao je on.

(Espreso/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.