HRVATSKI SABOR DONEO NAJNOVIJU ODLUKU, SLEDI OGROMNA PROMENA!
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/Internet TV Hrvatskoga sabora

odlučeno!

HRVATSKI SABOR DONEO NAJNOVIJU ODLUKU, SLEDI OGROMNA PROMENA!

Dvostruko obelodanjivanje cena trebalo bi da bude prošireno na celu sledeću godinu, pa bi cene trebalo da budu prikazane u obe valute 2023. godine

Objavljeno:

HrvatskI Sabor je danas većinom glasova usvojio Zakon o uvođenju evra kao službene valute u Hrvatskoj. Za zakon je glasalo 117 poslanika, 13 je bilo protiv, a jedan uzdržan.

Poslanici su odbili amandmane Mosta i Kluba ŽLB i zaključak Most kluba, koje Vlada nije prihvatila. Evro bi zvanična valuta u Hrvatskoj trebalo da postane 1. januara sledeće godine, a pre nego što u potpunosti zameni kunu, od 5. septembra cene bi se izražavale u dva, u kunama i evrima.

Dvostruko obelodanjivanje cena trebalo bi da bude prošireno na celu sledeću godinu, pa bi cene trebalo da budu prikazane u obe valute 2023. godine. Građani tokom cijele 2023. neće imati trošak zamjene kune za evre, a to će moći učiniti u bankama, Hrvatskoj pošti i Fini.

1 / 5 Foto: Profimedia

Takođe, i nakon isteka ovog roka, odnosno neograničeno, građani će u Hrvatskoj narodnoj banci (HNB) moći besplatno menjati novčanice kune za evre. Uoči glasanja, deo opozicije se ponovo usprotivio uvođenju evra trenutno.

Bonus video:

20:00

POPODNEVNI DNEVNIK 13.05.2022.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.