SVETSKI MEDIJI BRUJE O MISTERIOZNOM PADU DRONA U ZAGREBU: Radi se o bespilotnoj letelici iz sovjetskog doba? (FOTO)
Ilustracija, Foto: Printscreen

svetski mediji

SVETSKI MEDIJI BRUJE O MISTERIOZNOM PADU DRONA U ZAGREBU: Radi se o bespilotnoj letelici iz sovjetskog doba? (FOTO)

Naime, Ukrajinci tvrde da taj dron nije njihov

Objavljeno:

I strani mediji pišu o rušenju letelice u Zagrebu. Prenose vesti hrvatskih medija. Pojedini izražavaju čuđenje kako je letelica završila u Hrvatskoj, pa se iznosi i kritika NATO-a.

"Takvi uređaji su u službi 321. zasebne eskadrile bespilotnih izviđačkih vazduhoplova, sa sedištem u regiji Odesa", tvrde pak pojedini ruski mediji. Koliko im je za verovati, ostaje tek da se vidi.

Naime, Ukrajinci tvrde da taj dron nije njihov. Ali, ta zemlja je u ratu, pa je za očekivati da ni oni neće otkrivati što sve imaju u svom arsenalu oružja.

Britanski BBC je objavio kako hrvatske vojne službe pretražuju mesto pada bespilotne letelice u Zagrebu. Navode kako se dron srušio u blizini studenstkog doma, a prenose i izjave Tomaševića i Plenkovića.

Pišu i da nije poznato je li u vlasništvu ruske ili ukrajinske vojske, pa navode kako se prema neslužbenim izveštajima radi o bespilotnoj letelici Tu-141 iz sovjetskog doba.

1 / 6 Foto: Printscreen/Youtube/HINA multimedija, Profimedia

Hrvatski zvaničnici su naveli, prenosi BBC, da je dron letio iznad Mađarske 40 minuta, a zatim je još sedam minuta bio u hrvatskom vazdušnom prostoru pre nego što se srušio u metropoli.

Evo nekih tekstova:

1 / 5 Foto: Printscreen/International Business Times

Bonus video:

02:28

Brzo, vešto i hrabro – akcije spasavanja

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.