RASTE BROJ ŽRTAVA U STRAVIČNIM POPLAVAMA KOJE SU OPUSTOŠILE AMERIKU: Oglasio se Bajden!
Užas u Njujorku, Foto: Printscreen/Youtube

APOKALIPSA

RASTE BROJ ŽRTAVA U STRAVIČNIM POPLAVAMA KOJE SU OPUSTOŠILE AMERIKU: Oglasio se Bajden!

SAD su suočene s razaranjima izazvanim klimatskim promenama koja su takvih razmera da predstavljaju "pitanje života ili smrti", rekao je Bajden

Objavljeno:

Američki predsednik Džozef Bajden izjavio je da je neophodno "istorijsko ulaganje" u suočavanje s klimatskim promenama, pošto su severo-istok SAD pogodile velike poplave izazvane uraganom Ajda u kojima je život izgubilo najmanje 45 ljudi.

SAD su suočene s razaranjima izazvanim klimatskim promenama koja su takvih razmera da predstavljaju "pitanje života ili smrti", rekao je Bajden.

Kako prenosi BBC, Njujork i Nju Džersi pogodile su nezapamćene padavine - u Nju Džersiju su život izgubile 23 osobe, a u Njujorku 14, mnogi od njih zarobljeni u vozilima, podrumima kuća i stanicama podzemne železnice.

Smrtni slučajevi zabeleženi su i u Pensilvaniji, Konktitatu, Merilendu i Virdžiniji.

Predsednik Bajden proglasio je vanredno stanje u Njujorku i Nju Džersiju.

Uticaj klimatskih promena na učestalost oluja još nije jasna, ali stručnjaci smatraju da povećanje temperature površine mora podiže temeratutu vazduha i izaziva pojavu uragana, ciklona i tajfuna, i ekstremne kišne padavine.

U svetu je temperatura povećana za 1,2 stepena Celzijusova od početka industrijske ere i nataviće da se povećava ako se ne preduzmu mere za smanjenje emisije sa efektom staklene bašte.

Bonus video:

01:35

PROBLEMI U STAROJ ZGRADI U NOVOM SADU: Krov prokišnjava, voda ide NIZ LUSTERE!

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.