VATROGASCI SE BORE SA 154 POŽARA: Grčka u borbi sa vatrenom stihijom, dve osobe NASTRADALE (VIDEO)
Printscreen snimka, Foto: Printscreen twitter

UŽAS

VATROGASCI SE BORE SA 154 POŽARA: Grčka u borbi sa vatrenom stihijom, dve osobe NASTRADALE (VIDEO)

Vatrogasci se trenutno bore sa 154 požara širom zemlje

Objavljeno:

Dve osobe su poginule, 20 njih je povređeno, a šest oblasti stavljeno je u stanje pripravnosti zbog nekontrolisanih požara koji su se proširili Grčkom.

Ogromni oblaci dima nadvijaju se i danas nad severnim periferijama Atine, gde se ljudi pozivaju da napuste svoje domove, a 38-godišnji muškarac, dobrovoljni vatrogasac, poginuo je tokom jučerasnjeg dana od povreda zadobijenim padom komunalnog stuba u predgrađu glavnog grada, prenosi BBC.

Druga žrtva požara je predsednik Privredne komore Atine Konstantinos Mihalos koji je pronađen bez svesti u jednoj fabrici.

Najmanje još 20 osoba, uključujući i četiri vatrogasca, hospitalizovano je zbog povreda, a dvojica njih su na intenzivnoj nezi u Atini, dok su druga dvojica zadobili lakše opekotine.

Vatrogasci se trenutno bore sa 154 požara širom zemlje koji su podstaknuti promenjljivim vetrovima, a najgori su oko severa Atine.

Požari besne i na obližnjem ostrvu Evija i područjima blizu drevne Olimpije.

Više naloga za evakuaciju izdato je stanovništvu za desetine sela na kopnu i obližnjem ostrvu Evija, kao i za naselja na periferiji Atine u kojima je vatra uništila šume i kuće u pravcu jezera Maraton, najvažnijeg rezervoara vode u glavnom gradu.

Promenljivi vetrovi u petak popodne prouzrokovali su da su požari izvan Atine i Evije više puta menjali pravac, u nekim slučajevima vraćajući pretnje područjima koja su zamalo izbegla uništenje ranije ove nedelje.

Na Eviji je obalska straža preko noći i u petak izvela veliku operaciju za evakuaciju stotina stanovnika i turista morem, koristeći patrolne čamce, ribarske brodove i druga privatna plovila.

Nova naredba o evakuaciji morem izdata je kasno u petak za selo Limni, koje je prvobitno bilo pošteđeno od požara, i tamo su stanovnici pozvani da krenu prema luci kako bi se ukrcali na trajekt.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.