ISTORIJSKI TALAS HLADNOĆE PROŠAO KROZ BRAZIL I DONEO SNEG! Meteorolozi prognoziraju i do -10 stepeni (VIDEO)
Brazil, Foto: Printscreen/Youtube

FENOMEN

ISTORIJSKI TALAS HLADNOĆE PROŠAO KROZ BRAZIL I DONEO SNEG! Meteorolozi prognoziraju i do -10 stepeni (VIDEO)

Lokalni mediji prenose da je ovaj neobični vremenski fenomen posledica velike polarne vazdušne mase koja je ušla u ovaj region

Objavljeno:

Istorijski talas hladnoće prolazi kroz Brazil i već je doneo sneg najmanje 13 gradova u državi Rio Grande de Sul na krajnjem jugu zemlje.

Lokalni mediji prenose da je ovaj neobični vremenski fenomen posledica velike polarne vazdušne mase koja je ušla u ovaj region. Meteorolozi prognoziraju temperaturu do minus 10 stepeni Celzijusovih, a rekordno niska temperatura očekuje se u jugoistočnim gradovima sutra i u subotu, 31. jula.

U 30 okruga u državi Santa Katarina registrovana je temperatura niža od minus sedam stepeni Celzijusovih, a vlasti Rio de Žaneira registrovale su talase visine četiri metra.

Mediji javljaju da je sneg danas padao u najmanje 13 brazilskih gradova, uključujući Pelotas, Sao Francisko de Paula i Karlos Barbosa, a u pojedinim mestima padao je i grad.

Oni hrabriji, "proslavili" su snežne padavine tako što su izašli na ulice, grudvali se, pravili Sneška Belića i sve to kačili po društvenim mrežama.

Medicinski zvaničnici navode da su pripremljeni za ledeni talas i temperature najniže od 1955. godine.

Strahuje se da će hladnoća uticati na useve kafe sledeće godine, jer je hladan talas zahvatio "središte pojasa kafe" u Brazilu.

Bonus video:

01:00

NOVINARKA ESPRESA JE OTIŠLA KOD DUŠANA DA PROVERI KOLIKO TETOVIRANJE BOLI: Nije joj bilo LAKO!

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.