PALA PRVA RESTRIKCIJA VODE U HRVATSKOJ: Nema tuširanja ni na PLAŽAMA, komšije na KOLENIMA!
Ilustracija, Foto: Profimedia

DONETA MERA

PALA PRVA RESTRIKCIJA VODE U HRVATSKOJ: Nema tuširanja ni na PLAŽAMA, komšije na KOLENIMA!

Ta mera je doneta na sastanku istarskog župana s gradonačelnicima i direktorima vodovoda u petak, jer hidrološka situacija na području Istre već neko vreme nije povoljna

Objavljeno: 10:21h

U Istri je od ponoći na snazi restrikcija vode prvog stepena. Odnosno, uvedena je zabrana korišćenja pitke vode za pranje vozila, ulica, trgova, javnih i privatnih površina, javnih zelenih površina, kao i za tuširanja na plažama i kupalištima, a izuzetak su pijace i ribarnice.

Ta mera je doneta na sastanku istarskog župana s gradonačelnicima i direktorima vodovoda u petak, jer hidrološka situacija na području Istre već neko vreme nije povoljna, a znatnije padavine se ne očekuju u narednih mesec dana, prenosi Seebiz.

Istarski župan Boris Miletić je pozvao sve građane, poslovne subjekte i turiste da racionalno troše pitku vodu "kako ne bismo bili primorani da donosimo još restriktivnije mere, sve u cilju stalnog snabdevanja pitkom vodom naših građana i gostiju."

Meteorolozi najavljuju da će Hrvatsku ove nedelje zahvatiti novi toplotni talas, pa bi suša mogla da potraje.

1 / 4 Foto: Profimedia

Kontrolu sprovođenja mere redukcije korišćenja pitke vode obavljaće komunalni redari koji će uočene prekršaje prijavljivati Državnom inspektoratu. Državni inspektorat će prekršioce delimično ili potpuno isključiti iz sistema vodosnabdevanja, sve dok traju mere redukcije, navodi se u informaciji.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.