UGROŽENO SVETSKO ČUDO: Bukti šumski požar blizu DREVNOG GRADA, vatrogasci NEMOĆI - ima li NADE? (FOTO) (VIDEO)
Požar, Foto: Printscreen/Youtube/24 Horas

HAOS

UGROŽENO SVETSKO ČUDO: Bukti šumski požar blizu DREVNOG GRADA, vatrogasci NEMOĆI - ima li NADE? (FOTO) (VIDEO)

Požar koji je zahvatio područje oko pola veličine Vatikana, pokrenuli su farmeri u utorak koji su palili travu i otpatke kako bi se pripremilil za setvu useva

Objavljeno:

Peruanski vatrogasci su se borili da obuzdaju šumski požar u blizini drevnog grada Inka Maču Piču, dok je vatra u četvrtak pretila da se zatvori grad u planinama Anda.

Požar koji je zahvatio područje oko pola veličine Vatikana, pokrenuli su farmeri u utorak koji su palili travu i otpatke kako bi se pripremilil za setvu useva.

Od srede oko 20 hekatara je zahvaćeno požarom, rekao je gradonačelnik obližnjeg grada Kuska, prenosi Gardijan.

Maču Piču, kopleks kamenih građevina na vrhu planine, izgrađen je pre više od 500 godina od strane Inka čije je carstvo kontrolisalo velike delove Južne Amerike od današnjeg južnog Ekvadora do centralnog Čilea.

Udaljenog vatre ometala je napore vatrogasaca.

"Već se borio sa šumskim požarom dva dana i nije bilo moguće da ga stavimo pod kontrolu s obzirom da je područje prilično nepristupačno", rekao je Roberto Abarka, direktor Kancelarije za upravljanje rizicima i bezbednost u Kusku.

Ruševine koje oduzimaju dah, koje su region Kusku učinile najboljom turističkom destinacijom Perua, smatraju se jednim od novih sedam svetskih čuda.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.