CRNA GORA OD SUTRA POPUŠTA MERE: Proslave moguće uz 1 uslov
Ilustracija, Foto: Profimedia

promene

CRNA GORA OD SUTRA POPUŠTA MERE: Proslave moguće uz 1 uslov

Mere će biti na snazi od 18. februara do 4. marta

Objavljeno:

Usled sve povoljnije epidemiološke situacije, Vlada Crne Gore u tehničkom mandatu dodatno je liberalizovala mere u borbi protiv korona virusa koje će biti na snazi od 18. februara do 4. marta, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Odlučeno je da se dozvoli održavanje svadbi, rođendana i drugih privatnih proslava uz posedovanje kovid potvrda i obezbeđivanje prostora od 10m2 po osobi.

Privredna društva i preduzetnici koji obavljaju ugostiteljsku delatnost u ugostiteljskim objektima (restorani, kafići, kafeterije, hotelski restorani i slično) mogu da organizuju rad u periodu od 7 sati do jedan sat posle ponoći uz posedovanje kovid potvrda. Muzički program, i uživo i uz emitovanje muzike sa zvučnika, dozvoljen je tokom celog radnog vremena.

1 / 16 Foto: Printscreen/RTS

Dozvoljava se primanje saučešća i obavljanje sahrana uz prisustvo najviše do 50 lica i obavezno pridržavanje osnovnih epidemioloških mera.

Broj zaraženih u Crnoj Gori manji za oko 54 odsto

Direktor Instituta za javno zdravlje Crne Gore Igor Galić izjavio je danas da je broj novoobolelih od korona virusa u poslednje dve sedmice manji za oko 54 odsto u odnosu na prethodne dve neđelje.

- Bez obzira na ovaj podatak, dnevni nivo obolevanja je i dalje visok tako da opuštanja ne treba da bude. Crna Gora i dalje sprovodi najveći broj testiranja u regionu na 1.000 stanovnika, što ukazuje na dobar nadzor nad pandemijom - rekao je Galić.

Galić je na konferenciji za novinare rekao i da preko 80 odsto pacijenata koji su izgubili bitku sa zarazom je bilo nevakcinisano, dok je u poslednjih pet dana od svih osoba koje su preminule samo jedna bila vakcinisana, preneli su podgorički mediji.

On je još jednom apelovao na građane da se vakcinišu.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.