Ustavni sud ocenio da Ðukanović nije prekršio Ustav
Milo Đukanović, Foto: Profimedia

PREDSEDNIK DRŽAVED

Ustavni sud ocenio da Ðukanović nije prekršio Ustav

Predlog za pokretanje postupka u vezi sa događajima na Cetinju 4. i 5. septembra podnela je Skupština, a na predlog Socijalističke narodne partije

Objavljeno:

Ustavni sud Crne Gore utvrdio je danas da predsednik države Milo Ðukanović nije povredio Ustav kada je u avgustu prošle godine komentarisao ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na Cetinju.

- Ustavni sud Crne Gore, u sastavu: predsednik Suda Budimir Šćepanović i sudije – Milorad Gogić, Miodrag Iličković i Desanka Lopičić na sednici od 4. februara 2022. godine, u predmetu U-IV br. 1/21, po predlogu za pokretanje postupka da li je Predsednik Crne Gore povredio Ustav, nije doneo Odluku jer Predlog Odluke sudije izvestioca nije dobio potrebnu većinu (1:3) - saopšteno je iz tog suda.

Kao kršenje Ustava, iz parlamentarne većine naveli su dve Đukanovićeve izjave od 28. avgusta prošle godine na Cetinju, u kojima je sugerisao da Srpska pravoslavna crkva obavi ustoličenje mitropolita Joanikija van Cetinja i kada je najavio da će i on biti na Cetinju 5. septembra na dan ustoličenja sa građanima koji se protive tom činu.

1 / 7 Foto: Profimedia

Predlog za pokretanje postupka u vezi sa događajima na Cetinju 4. i 5. septembra podnela je Skupština, a na predlog Socijalističke narodne partije.

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.