TRADICIONALNI PRAZNIK: Kotor obeležava DANE KINE od 3. do 15. FEBRUARA, organizovan niz KULTURNIH događaja
Ilustracija, Foto: Profimedia

proslava

TRADICIONALNI PRAZNIK: Kotor obeležava DANE KINE od 3. do 15. FEBRUARA, organizovan niz KULTURNIH događaja

Ovaj praznik naziva se Prolećni festival, budući da se slavi krajem zime i početkom proleća

Objavljeno:

Povodom Prolećnog festivala i ulaska u godinu Tigra, JU Kulturni centar ‘Nikola Đurković’ Kotor organizuje niz kulturnih događaja pod nazivom “Dani Kine u Kotoru” koji će trajati od 3-15. februara i time obeležiti najživlji i najvažniji tradicionalni praznik prijateljskog naroda Kine, saopšteno je iz ove kotorske ustanove.

-Kroz saradnju sa NR Kinom na brojnim poljima, pre svega kulture i ekonomije na lokalnom nivou i prijateljske odnose sa pobratimskim gradom Ksii’anom već dugi niz godina potvrđuje se tradicionalno prijateljstvo naših naroda.

Prolećni festival odnosi se na prvi dan prvog mjeseca lunarnog kalendara – kinesku Novu godinu koja ove godine pada u utorak, 1. februara.

1 / 6 Foto: Profimedia

Ovaj praznik naziva se Prolećni festival, budući da se slavi krajem zime i početkom proleća. Proslave u Kini traju 16 dana od kojih se prvih sedam smatra javnim praznikom-ističu iz Kulturnog centra.

U okviru “Dana Kine” u Kotoru će biti organizovana tri događaja:

-Izložba fotografija pobratimskog grada Ksi’ana pod nazivom “Očaravajući Xi’an-spoj drevnog i savremenog” biće postavljena u Staklenoj galeriji Kulturnog centra i biće otvorena od 3. do 15. februara.

Izložba se organizuje u saradnji sa Kancelarijom za međunarodnu saradnju Opštine Kotor i Kancelarijom za spoljne poslove grada Xi’an.

-Edukativno-kreativna radionica za osnovce pod nazivom “Godina Tigra” održaće se u petak, 4. februara od 17:00- 18:30.

-Promocija ekskluzivnog izdanja “Gorskog vijenca” Petra II Petrovića Njegoša na kineskom jeziku povodom obilježavanja 50 godina od osnivanja izdavačke kuće “Unireks” održaće se u ponedjeljak, 7. februara u multimedijalnoj sali Kulturnog centra sa početkom u 12:00.

Bonus video:

10:37

Farmaceutkinja upozorava na simprome preležanog kovida! Obratite pažnju na ove probleme

(Espreso/Boka News)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.