CRNA GORA POPUŠTA MERE: Dozvoljen rad kafića do PONOĆI, uz 1 uslov!
Crna Gora, Foto: Profimedia

NOVE MERE

CRNA GORA POPUŠTA MERE: Dozvoljen rad kafića do PONOĆI, uz 1 uslov!

Galić je rekao da je u poslednjoj nedelji broj zaraženih 40 odsto manji u odnosu na prethodnu

Objavljeno:

Direktor Instituta za javno zdravlje Crne Gore (IJZCG) Igor Galić rekao je da je Vlada Crne Gore odlučila da se u naredne dve sedmice, od 20. januara do 3. februara omogući rad dečijih igraonica uz kovid sertifikat uz obezbeđivanje najmanje 10 metara kvadratnih po osobi.

„Omogućava se rad svih ugostiteljskih objekata do ponoći uz uslov da se ne dozvoli muzički program uz izvođenje pevača, muzičara. Sve ostale mere ostaju na snazi“, rekao je Galić na konferenciji za medije, povodom trenutne epidemiološke situacije u zemlji, izazvane pandemijom koronavirusa.

Galić je rekao da je u poslednjoj nedelji broj zaraženih 40 odsto manji u odnosu na prethodnu.

On je kazao da je ovo trenutak kada prvenstveno omladinu moramo da upozorimo da dolazi do "prelivanja" zaraze sa njih na starije ukućane.

"Do ove nedelje smo beležili najveću incidenciju obolevanja u grupama od 19. do 40. godine. U poslednjoj nedelji, , kao što smo i očekivali, najviše obolelih je u grupi od 40 do 65 godina, a najveći porast trenda je u uzrasnoj kategoriji 65+ godina. Dobra okolnost je to što su oni vakcinisani u procentu većem od 70 odsto. S druge strane, beležmo i pad obolelih među maloletnicima za oko 30 odsto", kazao je Galić, prenose Vijesti.

(Espreso/Vijesti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.