SRAMNO! U Podgorici osvanula UVREDLJIVA PORUKA na Krstovdan na zidu HRAMA HRISTOVOG VASKRSENJA! (FOTO)
Hram u Podgorici, Foto: Printscreen/Facebook/Саборни храм Христовог Васкрсења - Подгорица

sramota!

SRAMNO! U Podgorici osvanula UVREDLJIVA PORUKA na Krstovdan na zidu HRAMA HRISTOVOG VASKRSENJA! (FOTO)

Šokirani smo, prosto ne možemo da verujemo da postoji neko ko bi ispoljio ovakvu mržnju prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi i prema svetinji Božijoj

Objavljeno:

Na zidu crkve pored Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici osvanuo je sraman grafit sa uvredljivom porukom na račun Srpske pravoslavne crkve.

SPC danas obeležava Krstovdan, a na zidu crkve je ispisan uvredljiv grafit, koji vređa vernike i sveštenstvo najveće verske zajednice u Crnoj Gori objavili su podgorički mediji.

Oglasio se starešina Sabornog hrama protojerej-stavrofor Dragan Mitrović, koji je o vandalizmu obavestio policiju i komunalnu policiju koja je obavila uviđaj.

– Šokirani smo, prosto ne možemo da verujemo da postoji neko ko bi ispoljio ovakvu mržnju prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi i prema svetinji Božijoj. Takođe, ono što moramo napomenuti jeste da se ovakav stepen vandalizma i skrnavljenja svetinje prvi put dešava, budući da ovako nešto nikada nije ispisano na crkvi Vaznesenja Gospodnjeg koju su još 1928. godine podigli pripadnici naselja podgoričkog Momišići u slavu Boga i radi svog spasenja i svojih predaka i potomaka – saopštili su iz Uprave Hrama.

Istakli su da ovakve poruke vandalizma koje odišu netrpeljivošću i mržnjom, kao i krajnjim nepoštovanjem svetinje mogu samo duboko da zabrinjavaju.

(Espreso/Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.