TIVAT: U toku realizacija izgradnje LUKSUZNOG hotelskog kompleksa sa 5 zvezdica
Tivat, Foto: Printscreen/Youtube/Carsten Bachmeyer

NASELJE SELJANOVO

TIVAT: U toku realizacija izgradnje LUKSUZNOG hotelskog kompleksa sa 5 zvezdica

ALK Montenegro je do holdinga ALK Company koja uspešno posluje na srpskom i ruskom tržištu još od 1981. godine

Objavljeno: 14:18h

Kompanija ALK Montenegro planira izgradnju luksuznog hotelsko-apartmanskog objekta sa pet zvezdica u tivatskom naselju Seljanovo, na lokaciji bivšeg Hotela Tivat. Osim toga, kompanija planira i investicije u Budvi i Bečićima, a ukupna vrednost tri ugovorena projekta na crnogorskom primorju iznosi oko 100 miliona evra.

“Kompanija je do sada potpisala ugovore za izgradnju tri objekta. To su stambeni kompleks Vuelo Sobre u Bečićima, hotelski kompleks President 5* u Budvi i hotelski kompleks 5*u Tivtu. Okvirna vrednost ulaganja u ova tri projekta iznosi oko 100 miliona evra” – rekla je za eKapiju Natalia Solovyeva.

ALK Montenegro je do holdinga ALK Company koja uspešno posluje na srpskom i ruskom tržištu još od 1981. godine. Kompanija sada, ističe, planira da gradi i na teritoriji Crne Gore.

Sagovornica eKapije kaže da je izgradnja objekta u Bečićima već počela, dok se u decembru očekuje početak radova na hotelskom kompleksu u Tivtu. Početak gradnje hotelskog kompleksa u Budvi očekuje se u feburaru 2022.

– Nadamo se da će radovi na sva tri projekta biti završeni u roku od dve godine. Ipak, kako je situacija sa koronavirusom veoma neizvesna i nestabilna, kao okviran rok za završetak investicija ipak stavljamo tri godine od momenta početka gradnje – navodi Natalia.

Dodaje i da je prodaja apartmana u objektu Vuelo Sobre u Bečićima već počela, a cena kreće se od 2000 evra po m2. Do kraja godine počeće i prodaja apartmana u Tivtu, a cena će biti od 3.000 evra po m2, dok će nekretnine u Budvi koštati od 4.000 eura po kvadratu, a prodaja će krenuti u februaru. Kompleksi će osim apartmana imati i poslovne prostore.

Luksuzni kompleks u Tivtu

Kada je reč o hotelsko-apartmanskom kompleksu u Tivtu, investitor je nedavno dobio saglasnost glavnog državnog arhitekte na idejno rešenje objekta. Kako se može videti u dokumentu koji je objavljen na sajtu Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, a za čiju je izradu bio zadužen Arhitektonski studio AIM iz Podgorice, u okviru ovog kompleksa planirana je gradnja hotela i dva stambeno-poslovna objekta spratnosti P+Pr+4.

Gradnja je planirana na parcelama UP66a, UP66b i UP66c u zahvatu DUP-a Seljanovo, čija površina iznosi 3.222,55 m2. Ukupna bruto površina hotela iznosi 7.652,39 m2, objekta A 2.851,17 kvadrata, a objekta B 5.301,40 m2, sa podzemnim etažama.

Kako je navedeno, u hotelu su projektovane 33 smeštajne jedinice, u objektu A 15, a u objektu B 29 apartmana.

– U podrumu svih objekata projektovane su tehničke prostorije i garaža, a sve etaže povezane su unutrašnjim stepeništem i liftom – navodi se u idejnom rješenju.

Kako je već navedeno, u okviru hotela planirane su 33 smještajne jedinice. U podrumu će biti smeštene tehničke prostorije i garaža za 29 vozila. Na prizemlju su predviđeni javni sadržaji kao što su recepcija, bar, restoran, kuhinja, adminstracija, prostorija za prtljag, kao i dva poslovna prostora – prodavnica i salon lepote. U parteru je predviđeno 17 parking mesta ispred hotela, kao i ekonomsko dvorište za preostale instalacije.

Hotelsko-apartmanski kompleks imaće i restoran sa velikom otvorenom terasom, kao i teretanu i spa centar.

Kada je reč o parternom uređenju, planirane su ulice, trotoari, te zelene i vodene površine. Ispred hotela i objekata formiran je plato za pristup vozila sa zelenim ostrvom za okretanje, rampom za silazak u garažu i parkingom sa 17 mesta.

– Do dva objekta vode četiri pešačke staze, od kojih jedna prolazi između hotela i objekta A i produžava do objekta B i javnog parka. Ostatak prostora oko hotela i objekta A čine zelene površine, odnosno žardinjere i slobodne površine – objašnjeno je u idejnom rješenju.

U okviru kompleksa planirano je i dečije igralište, kao i fontana. Predviđeno je ozelenjavanje vegetacijom koja uspeva u mediteranskom području.

U rešenju se navodi i da je na površini između parcela UP66a i UP66c predviđen javni park integrisan sa parternim uređenjem objekata. Kako je objašnjeno, ova lokacija će biti predmet posebnog dogovora između investitora i Opštine Tivat, u cilju njenog opremanja i stavljanja u funkciju.

Bonus video:

02:50

STRUČNJAK ZA BEZBEDNOST: Ovo su mogući uzroci eksplozije u fabrici raketa u Bubanj potoku

(Espreso/Boka News)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.