Advokat Bratislava Dikića: Nije bilo razgovora o priznanju krivice!
Foto: Dado Đilas

Obrt

Advokat Bratislava Dikića: Nije bilo razgovora o priznanju krivice!

"Nikakvog dogovora ni razgovora o priznanju krivice nije bilo. O nastavku krivičnog postupka i odlukama šta ćemo kao obrana predlagati, sve zavisi kada se završi ovaj deo istrage koji je za nas najbitniji, jer ćemo videti da li postoje neki dokazi ili ne", kaže Milan Petrović
Objavljeno:

Advokat bivšeg šefa Žandarmerije Bratislava Dikića osumnjičenog za pokušaj terorističkog napada na dan izbora u Crnoj Gori, Milan Petrović demantovao je navode crnogorskih medija koji su preneli da će Dikić sa crnogorskim tužilaštvom potpisati sporazum o priznanju krivice.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

"Nikakvog dogovora ni razgovora o priznanju krivice nije bilo. O nastavku krivičnog postupka i odlukama šta ćemo kao obrana predlagati, sve zavisi kada se završi ovaj deo istrage koji je za nas najbitniji, jer ćemo videti da li postoje neki dokazi ili ne", kaže Milan Petrović. On je dodao da se slučaj i dalje nalazi u fazi istrage, u kojoj se vrši “pretresanje telefona” u skladu sa zakonom Crne Gore.

ŠTA SE OVDE DEŠAVA: Dikić potpisao priznanje o krivici?

“Juče i prekjuče smo pregledavali ono što je nađeno na telefonu, odnosno proveravanja rezultate forenzičkog veštanja", kaže Petrović.

Dikić je uhapšen noć uoči izbora u Crnoj Gori s grupom od još 19 državljana Srbije zbog sumnje da su na dan izbora spremali nasilni upad u Skupštinu, hapšenje i čak likvidaciju premijera Mila Đukanovića.

Petrović kaže da njegov klijent nije menjao iskaz.

foto: Fonet/Dado Đilas

"Dikić je dao odbranu na početku i tu odbranu nije menjao. Nije ni imao priliku, jer je odbrana data u postupku kada je saslušan kod tužioca. Nikakvu novu odbranu nije dao", rekao je Petrović.

Bivši komandant Žandarmerije Srbije je u iskazima pred tužilaštvom negirao optužbe.

"Nije tražio razgovor sa tužiocem, već je to redovna procedura, da se vrši pretresanje telefona. Nije bilo nikakvih razloga za posebne razgovore. Ako se uzme u obzir i njegovo loše zdravstveno stanje, videćemo šta ćemo naći od tih dokaza koje mi kao odbrana tražimo i insistiramo da ih vidimo i odlučimo kako ćemo dalje ići u postupak", kaže Petrović.

Dikić je osumnjičen da je zajedno sa Aleksandom Sinđelićem i Kristinom Hristić pripremao teroristički napad u Crnoj Gori na izborni dan 16. oktobra, a sa ciljem nasilne smene vlasti.

(Espreso.co.rs / Insajder)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.