DEVOJČICA (16) IZ PODGORICE PREMINULA U KOVID CENTRU: Test na korona virus bio pozitivan pre 12 dana?
Ilustracija, Foto: RINA

TUGA

DEVOJČICA (16) IZ PODGORICE PREMINULA U KOVID CENTRU: Test na korona virus bio pozitivan pre 12 dana?

Dom zdravlja Podgorica odmah je o slučaju informisao Upravu policije, a Hitna pomoć je predložila obdukciju

Objavljeno:

Region je danas obišla vest da je maloletna osoba preminula u kovid centru kod Podgorice, a Vijesti prenose da se radi o devojčici (16) iz Podgorice.

Iz Doma zdravlja Podgorica zvanično je saopšteno da je "maloletni pacijent kom je pozlilo na putu ka kovid centru za decu u Tološima naprasno preminuo u našoj ustanovi uprkos naporima lekara, medicinskog osoblja i ekipe Hitne pomoći koji su zajednički radili reanimaciju".

- Dom zdravlja Podgorica odmah je o slučaju informisao Upravu policije, a Hitna pomoć je predložila obdukciju. Shodno Zakonu o pravima pacijenata i poštujući porodičnu tragediju, Dom zdravlja Podgorica nije u prilici da saopšti više detalja u vezi sa ovim slučajem. U toku je procedura utvrđivanja medicinskih činjenica i okolnosti koje su doveli do naprasne smrti deteta, o čijem ishodu ćemo transparentno obavestiti javnost - saopštili su iz DZ Podgorica.

Prema nezvaničnim informacijama Vijesti, devojčica se 21. oktobra javila u dežurni dispanzer DZ Nova Varoš, gde je dežurni pedijatar konstatovao temperaturu i opštu slabost.

Nakon detaljnog pregleda, između ostalog pluća i srca, dežurni pedijatar šesnaestogodišnjakinju je uputio da se rano ujutro javi u Kovid centar za decu, što je i učinila.

Nalazi pluća i srca su bili uredni, tvrde izvori Vijesti.

Test na korona virus 22. oktobra bio pozitivan

Vijestima je nezvanično potvrđeno da je test na korona virus 22. oktobra bio pozitivan, a devojčica je uz odgovarajuću terapiju poslata na kućno lečenje, uz napomenu da je kontrolni pregled kroz dva dana.

- Ili odmah, ukoliko je takva potreba - kaže izvor Vijesti.

Navodi da je roditelj zbog povišene temperature i slabosti jutros samoinicijativno doveo dete u kovid centar u Tološima.

- Još u putu joj je pozlilo. Medicinska sestra koja je radila trijažu je to odmah primetila, a dežurna doktorka prekinula pregled, kako bi ukazala devojčici pomoć. Započeta je reanimacija, a obaveštena je i Hitna pomoć, kao i Institut za bolesti dece. Međutim, i pored napora lekara, devojčica je preminula - tvrde izvori Vijesti.

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.