U VALENSIJI UHAPŠENA ČETVORICA CRNOGORACA: Razbijena velika kriminalna grupa!
Hapšenje, Foto: MUP PRINTSCREEN

pali

U VALENSIJI UHAPŠENA ČETVORICA CRNOGORACA: Razbijena velika kriminalna grupa!

Zajedničkom akcijom "Bubestis" crnogorske i španske policije, u Valensiji je uhapšeno osam pripadnika kriminalne grupe od kojih četiri crnogorska državljanina

Objavljeno:

Oni su uhapšeni zbog ilegalne proizvodnje i krijumčarenja marihuane, saopštila je crnogorska Uprava policije (UP).

Kako navode iz UP, službenici Sektora za borbu protiv kriminala Uprave policije Crne Gore su sa Nacionalnom policije Valensije i Timom za organizovani kriminal Civilne garde Španije, sprovodili dugoročnu međunarodnu istragu, prema kriminalnoj grupi koja se na području Valensije u mestu Alginet bavila ilegalnom proizvodnjom i krijumčarenjem marihuane, prenosi RTCG.

Uhapšen je D.B. (35) iz Podgorice, koji poseduje i državljanstvo Australije, a koji se sumnjiči da je organizator kriminalne grupe. Takođe, uhapšeni su V.B. (19) iz Podgorice, S.B. (49) iz Danilovgrada, N.K. (40) iz Podgorice, F.C.G. (38) iz Algineta, J.V.S. (46) iz Valensije, A.T.V. (48) iz Valensije i J.M.H. (37) iz Valensije.

Ove osobe su, kako navode, osumnjičene za trgovinu drogom i stvaranje kriminalne organizacije.

"Razmenom operativnih podataka došlo se do saznanja da više osoba, poreklom iz Crne Gore, odaprila 2021. boravi u Valensiji, te da su u Alginetu zakupili veliki hangar sa namerom da u njemu instaliraju laboratoriju za uzgoj marihuane", navode u saopštenju.

Istragom, koja je otvorena u Španiji, a na osnovu podataka crnogorske policije, kako navode, identifikovani su članovi ove kriminalne grupe, locirana je njihova imovina u Valensiji i utvrđeno je da se u iznajmljenom hangaru nalazi profesionalno opremljena laboratorija.

"Kada je španska policija utvrdila da ova lica sve više vremena provode u hangaru, te da se najverovatnije bave berbom i pakovanjem marihuane, realizovana je policijska akcija i izvršen pretres kojom prilikom je pored plantaže, pronađeno i oduzeto 27 kilograma suvih pupoljaka marihuane", dodaju u saopštenju.

Daljim pretresom prostorija, koja su ova lica koristila u Valensiji, pronađeno je još sedam kilograma marihuane, 10.000 eura, a zaplenjeno je i jedno luksuzno vozilo, falsifikovane isprave, kao i kompletna oprema iz laboratorije.

"Nastavlja se sa preduzimanjem daljih mera i radnji u ovom predmetu", zaključili su u saopštenju.

(Espreso / RTCG)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.