Održan sastanak: "U ovom trenutku se ne vidi izlaz"
Zdravko Krivokapić, Foto: Profimedia

REKONSTRUKCIJA VLADE

Održan sastanak: "U ovom trenutku se ne vidi izlaz"

Predsednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković je rekao da je premijer predložio da vlada ima 16 ministarstava i tri potpredsednička mesta

Objavljeno:

Stranke parlamentarne većine nisu danas postigle konkretan dogovor na konsultacijama sa premijerom Zdravkom Krivokapićem o rekonstrukciji vlade.

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić je izjavio da, ako dogovora ne bude, odlučiće narod.

Nakon konsultacija Mandić je rekao da 38 poslanika većine ima isti stav, a tri poslanika URE drugačiji.

Predsednik DNP Milan Knežević je rekao novinarima da nije tajna šta je premijer predložio, jer su o tome već pisali mediji.

"U ovom trenutku se ne vidi izlaz", rekao je Knežević.

Predsednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković je rekao da je premijer predložio da vlada ima 16 ministarstava i tri potpredsednička mesta.

Branko Radulović (PzP) je rekao da ga raduje da su svesni krize u kojoj je država i da će biti glavni akteri za njeno rešavanje.

On je kazao da je razgovarano da nova vlada treba da počiva na demokratskim načelima i da onaj ko ima najviše mandata ima i najveću odgovornost.

Premijeru je, kaže, sugerisao da razgovara sa partijama manjina.

Srđan Pavićević (CIVIS) je rekao da je danas skoro sve što je premijer predložio bilo prihvatljivo ali da se bije bitka da li će vlada biti vlada eksperata ili političara.

On je rekao da URA još instistira da u vladi budu eksperti koji nisu politički obeleženi, ali da je ubeđen da će na kraju pobediti opšti interes.

Predsednik Prave Marko Milačić rekao je da im je dat rok da do 8. oktobra da dostave stavove stranaka o danas iznetom predlogu rekonstrukcije vlade.

"Ucene nisu rešenje ni za šta... Pozivam kolege iz URE da dođemo do kompromisa", rekao je Milačić.

Milos Konatar (URA) je kazao da su na sastanku iskristalisana dva pristupa -jedan koji je baziran na osnovu sporazuma DF i Demokrata, i drugi koji zastupa URA, da se vlada rekonstruiše na ekspertsko nestranačkom modelu.

Inače, URA Dritana Abazovića je jedina straka koja u aktuelnoj vladi ima političara za potpredsednika.

Bonus video:

01:34

ESPRESO U POSETI NAJLEPŠEM MESTU U SRBIJI: Legenda kaže da je na dnu Krupajskog vrela sakriveno BLAGO!

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.