AEM najavio mogućnost ograničavanja emitovanje Hepi TV i tri Pinkova kanala
Ilustracija, Foto: Profimedia

TELEVIZIJA

AEM najavio mogućnost ograničavanja emitovanje Hepi TV i tri Pinkova kanala

AEM je prošle godine na tri meseca ograničio emitovanje programa televizija Hepi i Pink u Crnoj Gori

Objavljeno:

Savet Agencije za elektronske medije (AEM) Crne Gore je doneo odluku da zatraži od Regulatornog tela za elektronske medije u Srbiji da pokrene proceduru za utvrdjivanje odgovornosti emitera televizijskih programa "Happy TV", "Pink M", "Pink Plus" i "Pink" zbog "kršenja standarda propisanih Konvencijom o prekograničnoj televiziji i Direktivom o AVM uslugama", te preduzme adekvatne mere.

AEM je reagovao nakon oštre reakcije dela javnosti na izveštavanje tih televizija i ocene stručne javnosti da shodno evropskoj zakonskoj regulativi imaju sve uslove da zabrane emitovanje programa tih medija.

Kako se navodi, AEM je uočio da navedeni emiteri nedvosmisleno i u kontinuitetu emituju sadržaje koji podstiču mržnju, netrpeljivost i diskriminaciju prema pripadnicima crnogorske nacionalnosti.

"Učestalim emitovanjem (posebno uočenim u periodu avgust - septembar 2021.godine), u okviru sadržaja različitih formi i žanrova, koristi se pogrdno, uvredljivo ili uznemiravajuće izražavanje koje podstiče intenzivne negativne emocije, iskazivanje neprijateljstva ili želju za diskriminacijom, kao i omalovažavanje ili obezvredjivanje pripadnika crnogorske nacionalnosti, negiranjem njihovog nacionalnog identiteta i posebnosti", saopšteno je iz AEM.

Oni su pozvali srpsko regulatorno telo da u okviru svojih nadležnosti, preduzme neophodne radnje u cilju otklanjanja u roku od 15 dana.

Ukoliko se i nakon isteka pomenutog roka nastavi kršenje pomenutih medijskih standarda, Savet Agencije će preduzeti mere ograničavanja reemitovanja spornih programa na teritoriji Crne Gore.

AEM je prošle godine na tri meseca ograničio emitovanje programa televizija Hepi i Pink u Crnoj Gori.

Bonus video:

01:40

POČINJE NOVA SEZONA IZ SVE SNAGE: Jutarnji program koji pomera granice uz harizmatični voditeljski dvojac

(Espreso/ Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.