TUŽILAŠTVO CRNE GORE ZAKLJUČILO: U tekstu VELJOVIĆA nema krivičnog dela!
Veselin Veljović, Foto: Printsreen

rekli su

TUŽILAŠTVO CRNE GORE ZAKLJUČILO: U tekstu VELJOVIĆA nema krivičnog dela!

Veljović je nakon saslušanja kazao da je ono „urgentno i preuranjeno“ i da ga doživljava kao „političko trućanje i nepoznavanje činjenica"

Objavljeno:

Više državno tužilaštvo zaključilo je i donelo odluku da nema nema elemenata krivičnog dela u autorskom tekstu Veselina Veljovića, savetnika za nacionalnu bezbednost crnogorskog predsednika Mila Đukanovića koji je objavljen nedavno u jedom mediju.

To je za portal Dan potvrdila portparolka Višeg državnog tužilaštva Lepa Medenica. Tako je ustanovljeno da Veljović tim tekstom nije pozivao na otpor.

Veljović je 16. avgusta saslušan u tužilaštvu zbog navoda iz autorskog teksta, da je „sveta dužnost i obaveza“ svakog pripadnika sektora bezbednosti da odbije svako neustavno i nezakonito naređenje i da je dužnost svih Cetinjana i građana Crne Gore da u prvim danima septembra budu zajedno u prestonici".

Veljović je nakon saslušanja kazao da je ono „urgentno i preuranjeno“ i da ga doživljava kao „političko trućanje i nepoznavanje činjenica“.

Podsećamo, protiv Veljovića, savetnika predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, vodi se postupak od strane Osnovnog tužilaštva Cetinje u kojem se izviđa njegovo postupanje uoči kritičnih događaja 5. septembra kada je zbog ustoličenja mitropolita MCP Joanikija bilo više incidenata na Cetinju.

Bonus video:

01:30

LAZAR GLIŠOVIĆ O ORUŽJU KOJE JE NAĐENO KOD BELIVUKA!

(Espreso / Dan)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.