ZAVRŠENO SUĐENJE ZA MONSTRUOZNO UBISTVO UKRAJINKE U KOTORU: Presuda će biti objavljena 13. septembra!
Nasilje, Foto: Profimedia

odluka

ZAVRŠENO SUĐENJE ZA MONSTRUOZNO UBISTVO UKRAJINKE U KOTORU: Presuda će biti objavljena 13. septembra!

Branilac okrivljenog Stanovića, advokat Zoran Piperović predložio je sudu da bude oslobođen od optužbe zbog privremene duševne poremećenosti

Objavljeno:

Završnim rečima tužioca i odbrane, danas je u Višem sudu u Podgorici, završeno suđenje Arseniju Stanoviću, optuženom da je na svirep način ubio ukrajinsku državljanku Anastasiju Lašmanovu.

Prvostepenu presudu, veće kojim predsedava sudija Predrag Tabaš će objaviti 13. septembra, prenosi Blic.rs.

Branilac okrivljenog Stanovića, advokat Zoran Piperović predložio je sudu da bude oslobođen od optužbe zbog privremene duševne poremećenosti.

- Predlažem da se okrivljeni Stanović oslobodi od optužbe zbog privremene duševne poremećenosti, zato što je veštak neuropsihijatrijske struke, odgovarajući na moje pitanje rekao, da se u deliktnoj situaciji okrivljeni Stanović ponašao kao robot, po sistemu automatizma. Ukoliko ga sud bude oglasio krivim, predlažem da se oglasi krivim i osudi za obično ubistvo iz člana 143 Krivičnog zakonika Crne Gore, a ne za ubistvo na svirep i podmukao način. Ovo iz razloga jer je Stanović, kako je pojasnio veštak, nije bio svestan prilikom nanošenja udaraca da Lašmanova trpi bolove i patnje i da ima strah - istakao je advokat Piperović.

U nalazu komisije lekara veštaka se između ostalog navodi da je Stanović u "vreme izvršenja dela za koje se tereti bio je u stanju afekta razdražljivosti jakog intenziteta". Nalaz je sačinila komisija koju su su činili veštak psihijatar Željka Golubovića, psiholog Branka Stepanović-Ilić i psihijatar Aleksandar Ražnatović.

Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni Stanović 11. maja 2018. godine, u jutarnjim časovima, u Kotoru, naselje Dobrota, u iznajmljenom stanu oštećene Lašmanove, na svirep način, sa umišljajem lišio života oštećenu.

On je u pomenutom stanu napao oštećenu, zadajući joj 16 udaraca oštricom i šiljkom jako zamahnutog mehaničkog oruđa u predelu tela i najmanje 10 udaraca u predelu glave i tela, usled kojih udaraca je oštećena trpela fizičke bolove i strah jakog intenziteta.

- Okrivljeni je tupo-tvrdim predmetom udario više puta u predelu glave, usled čega je nastupila smrt kod oštećene - piše u optužnici.

Bonus video:

01:48

JAVNOST ZGROŽENA NA SCENE NASILJA U SRBIJI! Stručnjaci objašnjavaju kako da postupamo kad neko nasrne na nas!

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.