BRUTALAN NAPAD MILA ĐUKANOVIĆA NA JOANIKIJA: Ovo do sada nismo čuli!
Milo Đukanović, Foto: printscreen

SKANDAL

BRUTALAN NAPAD MILA ĐUKANOVIĆA NA JOANIKIJA: Ovo do sada nismo čuli!

Nije birao reči

Objavljeno:

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović ocenio je povodom ustoličenja mitropolita crnogorskog-primorskog Joanikija danas na Cetinju, da bi samo čovek bez dostojanstva sebi dozvolio da na takav način, helikopterskim desantom na crnogorsku prestonicu i pod zaštitom pancirskih ćebadi bude uveden u Cetinjski manastir i da tako osramoti tron Sv. Petra Cetinjskog.

Danas smo na Cetinju, kako je naveo u javnom obraćanju, svedočili velikoj sramoti Srpske pravoslavne crkve i Vlade Crne Gore, sramoti nezapamćenoj u dugoj istoriji crnogorske države i jednako tako u istoriji ukupnog pravoslavlja.

"Brutalnom zloupotrebom državnih resursa, pre svega vojske i policije, i potpuno neprimerenom upotrebom sile protiv mirno okupljenih gradjana u crnogorskoj prestonici Vlada Crne Gore obezbedila je nasilnu intronizaciju mitropolita Joanikija, protivno volji ogromne većine gradjana Cetinja i značajnog broja gradjana Crne Gore", istakao je Djukanović.

Cetinje je, kako je kazao, još jednom bilo na visini zadatka kao i mnogo puta u istoriji Crne Gore.

"Mirno okupljeni gradjani Cetinja su na odlučan i odgovoran način štitili čast i dostojanstvo svog grada i svoje države. O tome najbolje svedoči da bez obzira na značajne provokacije koje su trpeli, okupljeni sebi nisu dozvolili nijednog trenutka da ugroze mir i stabilnost prestonice i Crne Gore i da ugroze život i zdravlje bilo kog od okupljenih gradjana uključujući i pripadnike organa bezbednosti Crne Gore", naglasio je Djukanović.

Smatra da je to pirova pobeda Vlade koja, kako je dodao, i dalje besprizorno služi velikodržavnim interesima i SPC kao udarnoj pesnici velikosrpskog nacionalizma protiv Crne Gore.

"Pre bi se moglo kazati da je ovo kraj poštovanja kojeg je SPC do sada uživala i u crnogorskoj prestonici i u našoj državi. Tako su i zvona koja su se mogla čuti nakon intronizacije i koja su trebala biti zvona u čast novog mitropolita SPC na Cetinju, zapravo pre bila zvona upokojenja misiji SPC i cetinjske mitropolije u crnogorskom prestonom gradu", zaključio je Djukanović.

Bonus video:

05:08

8 GODINA OD NAJVEĆEG MASAKRA U SRBIJI: Pitali smo meštane Velike Ivanče zašto je Ljubiša ubio 13 ljudi

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.