CRNA GORA BALKANSKA KOLUMBIJA: Da je Eskobar živ ovde bi sigurno živeo, u Crnoj Gori sve može!
Pablo Eskobar, Foto: Public

hit

CRNA GORA BALKANSKA KOLUMBIJA: Da je Eskobar živ ovde bi sigurno živeo, u Crnoj Gori sve može!

To je, izgleda, postala oaza kriminalaca.

Objavljeno:

Da je Pablo Eskobar živ, verovatno bi se skućio u Crnoj Gori! O tome najbolje govori puštanje na slobodu Budimira Bude Krstovića (66) i njegove ćerke Marine Krstović (27), kod kojih je zaplenjeno 1,4 tone kokaina u tovaru banana. U svetskoj praksi ne postoji takav primer, ali u Crnoj Gori su takvo bezakonje i delatnost očigledno dozvoljeni, kaže za Objektiv advokat Svetozar Sveta Vujačić, savetnik srpskog ministra policije.

‒ U Crnoj Gori sve može. Kao da su balkanska Kolumbija. Krstovići su pušteni na volšeban i neobjašnjiv način, sa apsekta srpske zakonodavne prakse. To je, izgleda, postala oaza kriminalaca. Da je Eskobar živ, usled navodnih nedostatka dokaza, bio bi na slobodi – ocenjuje za naš list Vujačić.

U DUBOKOM KRIMINALU

Advokat Marko Nicović, član međunarodnih šefova policija, naglašava da je ceo posao odradila američka DEA, koja u Zagrebu i Sarajevu ima filijale.

‒ Tek sada kada je DEA počela da se petlja u poslove narko-kartela na Balkanu, počela je zaplena droge. U Rijeci i luci Ploče isto je u bananama nađen kokain. Znači da je DEA krenula mnogo žešće da radi na ovom prostoru. Sigurno će biti posledica posle pada ove pošiljke. To što ove grupe jedna drugu nameštaju, odgovara samo policiji, ali one ne sarađuju jer se sve posmatra kroz političku optiku. Ta tonu i 400 kilograma kokaina je američkim kartelima plaćena verovatno 50 miliona evra, zavisno od kvaliteta, a sa ovih prostora ima tih „biznismena” koji to mogu da iskeširaju jer je bivša Jugoslavija najveća „perionica” para. Deo vlasti u Crnoj Gori je u dubokom kriminalu već decenijama, od šverca cigareta, droge, sve je tamo uigrano. Sad nameštaju jedni druge. Na tržištu bi zarada od ovog kokaina bila 250 miliona evra. Izgubljene su velike pare i zato će pasti glave – ističe Nicović.

Bonus video:

04:50

NOVINARI ESPRESA UZELI PUŠKE U RUKE I PUCALI JEDNI U DRUGE! Probali smo AIRSOFT, najnoviju HIT IGRU! (VIDEO)

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.