POŽAR U NACIONALNOM PARKU LOVĆEN JE POD KONTROLOM: Još uvek postoji sumnja da je podmetnut?
Ilustracija, Foto: Printscreen/RINA

nastavlja se sumnja

POŽAR U NACIONALNOM PARKU LOVĆEN JE POD KONTROLOM: Još uvek postoji sumnja da je podmetnut?

U gašenjuju su učestvovale i Služba zaštite i spasavanja Prestonice Cetinje sa cisternama i Vazduplovna jedinica Vojske Crne Gore sa dva helikoptera

Objavljeno: 20:06h

Požar koji je izbio na Bukovici u Nacionalnom parku Lovćen, a za koji se sumnja da je podmetnut, stavljen je pod kontrolu i očekuje se da će do sutra biti lokalizovan, izjavio je direktor tog parka Vladimir Martinović.

Martinović je rekao da će se nastaviti kontrola i praćenje situacije na terenu.

-Verujemo da će tokom sutrašnjeg dana požar biti lokalizovan, a sreća je da se nije proširio prema NJegušima i Trešnji, gde je gusta borova šuma i gde se ne bi moglo lako sprečiti širenje vatrene stihije", naveo je Martinović.

Požar, Požar na Tari, Pančićeva omorika
foto: Facebook/Borike

Kako je saopšteno iz Nacionalnih parkova Crne Gore, Služba zaštite je zajedno sa Službom ambijentalne higijene NP Lovćen nastavila jutros da gasi raspoloživim sredstvima požar, koji je juče izbio.

U gašenjuju su učestvovale i Služba zaštite i spasavanja Prestonice Cetinje sa cisternama i Vazduplovna jedinica Vojske Crne Gore sa dva helikoptera.

Kako navodi podgorički CDM, i građani su se samoinicijativno organizovali kako bi pomogli, ali ih je Uprava Nacionalnog parka zamolila da za sada ne učestvuju u lokalizovanju požara zbog moguće opasnosti po njihove živote.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.